Wel spektakel, geen winst

Met veel vertrouwen vloog Pigeons de wedstrijd tegen kampioenskandidaat Trajanum uit de startblokken. De heren behaalden nog geen punt, maar speelden wel elke wedstrijd beter. Door het goede spel van de vorige week groeide het idee dat een goed resultaat zelfs tegen de koploper mogelijk moest zijn. Dat idee moesten de heren snel bijstellen, want Trajanum overrompelde Pigeons in de eerste helft. De Nijmegenaren waren tactisch en technisch sterker, veel doeltreffender en vooral scherp vanaf het begin. Dat zorgde voor een bijna ontluisterende ruststand. Coach Amr Ghrayyeb liet in de tweede helft zien dat je van een goede tegenstander veel kan leren. Zijn spelers wisten de gelouterde tegenstander toen wel goed tegenstand te bieden en de score een beter aanzicht te geven. Al kon Trajanum de winst niet meer ontgaan, de ploeg moest toch nog flink aan de bak om het sportief niet af te leggen. Dat Pigeons in de tweede helft nog voor spektakel kon zorgen, sterkt het vertrouwen dat dit jonge en talentvolle team er nog een mooi seizoen van gaat maken. Eindstand: 39-84.

In de wedstrijd van Heren 2 was er ook spektakel al moesten de toeschouwers er tot de tweede helft op wachten. In de eerste helft leken de snel rondspelende jongens van Trajanum 4 het de heren knap lastig te maken. Met de rust had Pigeons een minieme voorsprong en eigenlijk alleen omdat de ploeg  veel driepunters scoorde. Kennelijk leerden Heren 2 van de vorige wedstrijd, toen zij het op conditie aflegden tegen het veel jongere Trajanum 3, want nu was een demarrage in het derde kwart voldoende om in korte tijd een ruime voorsprong te nemen. De rest van de wedstrijd kon Pigeons die voorsprong in alle rust (en met spectaculaire aanvallen) uitbouwen. Eindstand: 53-34.

Tegen het goed op elkaar ingespeelde Basketiers moest het pas beginnende Dames 1 het spektakel ondergaan. De dames uit Zevenaar waren een paar maten te groot en wisten de wedstrijd eenvoudig naar zich toe te trekken met 94-19. Het klassenverschil was een tegenvaller voor Pigeons, maar het was geen reden tot paniek, want Dames 1 won al twee wedstrijden en doet leuk mee in de competitie.

Dat geldt ook voor de jongens en meisjes van de U16. Maar ook dit team trof in Challenge een veel sterkere tegenstander. Goed was om te zien dat de U16 in de wedstrijd groeide en met een sterker wordend samenspel de verdediging van Challenge steeds vaker kon ontregelen. Zo wist U16 in de tweede helft nog behoorlijk in te lopen op de tegenstander. Eindstand: 44-73.

Het slotspektakel kwam van de U12 dat onder aanvoering van coach Guido Mahler met 51-25 een prachtige overwinning boekte op Arnhem Eagles.

Vijf mooie wedstrijden en, al was er niet altijd winst, vijf maal spektakel. 28 oktober treedt Pigeons weer op in basketbaltheater Triominos. Kom dat zien.