Wat goed is…

Volgens Frank de Boer zijn 10.000 trainingsuren nodig om een team een nieuwe speelwijze eigen te maken. Nou zal dat wat overdreven zijn, maar duidelijk is dat vele uren nodig zijn. Amr Ghrayyeb is met de heren van basketbalvereniging Pigeons 1 nog maar 18 trainingsuren onderweg en toch is de hand van de meester al zichtbaar. Dat zijn aanpak nog veel concentratie vraagt van de spelers bleek in de wedstrijd in Zutphen tegen Hanze Stars. De spelers wisselden goed spel af met rommelige momenten. Op die momenten liepen de spelletjes die Amr Ghrayyeb graag ziet allesbehalve vanzelf. Het positiespel was niet soepel, spelers vonden elkaar niet snel genoeg en passes kwamen niet aan. Van een geduchte tegenstander als Hanze Stars is te verwachten dat die daar optimaal gebruik van maakt. Als het met scoren bij Pigeons dan ook niet meezit, dan kan een geflatteerde eindstand als 58-32 op het bord komen te staan. Wie let op de goede momenten, die ziet een Pigeons 1 met veel kwaliteit en potentie. Volgende week komen er weer 3 trainingsuren bij voor de gretige en ambitieuze heren 1. Het kan niet anders dan dat dat op 8 oktober tegen Joy M uit Malden zichtbaar wordt. Misschien stapje voor stapje, maar de dag dat bij Pigeons alles op zijn plek valt komt er aan. Wat goed is komt langzaam. Werd Frank de Boer in zijn eerste seizoen ook niet kampioen na een op het eerste gezicht wat tegenvallende start?

Talent loopt er ook voldoende in heren 2, maar uitwedstrijden liggen dat team niet zo. De ploeg die thuis nog ongeslagen is speelde in Doetinchem drie kwarten goed tegen BeCeGe. In het laatste kwart was de koek op en lieten de heren het gaan. BeCeGe kon toen snel uitlopen. Eindstand: 56-42.

Amr Ghrayyeb wil graag talentvolle jeugd zo snel mogelijk laten meetrainen van heren 1. Dan zal hij helemaal blij worden van de U10. Net als in hun eerste toernooi dreven de jongens en meisjes hun tegenstanders tot wanhoop. Met grote overmacht speelde de U10 ook de ploegen in de hoogste poule volledig van het veld.

Enkele andere teams van Pigeons weten hoe die ploegen zich moeten voelen. De U12 en de U14-1 kregen flink klop van de veel sterkere tegenstanders Batouwe (13-28) en Twente Buzzards (18-70). Daar konden U14-2 en U18 dan weer een paar hele knappe overwinningen tegenover zetten. De U14-2 won met 36-33 de spannende wedstrijd tegen Black Stars en de U18 was met 47-32 te sterk voor de beloften van Hanze Stars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *