Vliegende start Pigeons on Wheels

Op zondag 17 september heeft basketbalvereniging Pigeons met trots hun rolstoelbasketbalteam Pigeons On Wheels aan een groot publiek. In het prachtige Triominos verzorgde Basketbal Experience Nederland (BEN) een geweldige clinic. Na een persoonlijk openingswoord van voorzitter Taco Jansen gaf Toine Klercx ruim 30 enthousiaste basketballers een inspirerende clinic. Rolstoelbasketbal krijgt veel steun vanuit de gemeente Westervoort, de gemeente Duiven en Uniek Sporten, die alle drie aanwezig bij de kick-off. Zowel wethouder Hans Breunissen (Westervoort) als wethouder Johannes Goossens (Duiven) spraken hun bewondering uit de voor het initiatief van Pigeons.

Er werd fanatiek gebasketbald en alle aanwezigen gaven aan dat ze het super vonden om deze geweldige sport Basketbal nu eens vanuit een ander perspectief te kunnen beoefenen. Tegelijkertijd was het een reality check voor de aanwezigen, dat er heel veel mensen zijn met een belemmering waardoor het moeilijker wordt om een sport als basketbal te kunnen beoefenen. Pigeons wil een voorbeeld stellen met hun Pigeons On Wheels en hoopt dat andere sportverenigingen dit voorbeeld zullen volgen. Na de clinic hebben alle basketballers en toeschouwers in de kantine van Triominos nog even met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje nagenoten van de zeer enerverende clinic.

Pigeons On Wheels traint woensdag- en vrijdagavond in Triominos. De trainingen op woensdagavond worden verzorgd door Jelmer van Brunschot en Dennis de Vries. Beiden spelend op het hoogste niveau in Nederland. Zo komt Dennis uit voor Jong Oranje en speelt Jelmer in onder meer de Nederlandse Eredivisie rolstoelbasketbal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *