Uitdaging te groot voor Pigeons

Dat elke nieuwe wedstrijd nieuwe kansen biedt, geldt voor alle teams in de klasse waarin Pigeons uitkomt. Vooraf de onderlinge resultaten goed voorspellen kan alleen de echte helderziende. Het resultaat van de laatste wedstrijd is zeker geen garantie voor die van de komende. Elke wedstrijd moeten de teams vol aan de bak voor een goede uitslag. Dat het dan niet altijd meezit ondervond Pigeons in de uitwedstrijd tegen Challenge. Na de mooie teamprestatie in de met veel inzet nipt gewonnen laatste wedstrijd gingen de Duivenaren vol vertrouwen het veld op. Maar wat de vorige keer wel lukte ging tegen Challenge allesbehalve vanzelf. Dat lag natuurlijk ook aan de ploeg uit Beuningen die het spel van Pigeons goed wist te ontregelen. Toen Pigeons ook nog eens vooral tegen zichzelf bleek te spelen, werd als snel duidelijk dat Challenge ditmaal een maatje te groot was voor Pigeons. Dat Challenge de wedstrijd desondanks niet helemaal cadeau kreeg zegt iets over de kwaliteiten van Pigeons. Eindstand: 58-43.
Komende zondag 29 januari speelt Pigeons om 15:00 in Triominos tegen Hanze Stars. Die wedstrijd biedt weer nieuwe kansen. Dat direct na wedstrijd de nieuwjaarsborrel van Pigeons plaatsvindt is een stimulans voor de Heren om een goede prestatie neer te zetten. Bij de borrel is iedereen die Pigeons een warm hart toedraagt van harte welkom. Het is dus dubbel de moeite waard om Heren 1 van Pigeons aan te komen moedigen.

Dat de ene week de andere niet is zal voor niemand nieuws zijn. Dat de meeste wedstrijden van Pigeons spannend zijn ook niet. Maar waar de teams van Pigeons vorige week thrillers met een happy end wisten af te sluiten, daar stonden ze nu na afloop met lege handen.  De Heren 2 wisten het de koploper erg lastig te maken. Lang leek een stunt in de maak, maar uiteindelijk had Tower Jumpers valk voor tijd het laatste woord. Eindstand 57-51.

Ook bij de jongens van U18 was het tot de laatste seconden spannend. Wie de laatste minuut niet zag zal verbaasd zijn over de uitslag, want in die korte tijd gaf Pigeons een zeker lijkende winst uit handen. Zelfs met een paar seconden te spelen leek een voorsprong van 1 punt nog voldoende. Groot was dan ook de verslagenheid toen V.B.V. net  voor het eindsignaal toch nog het winnende punt wist te scoren.

Ook spannend was het in de wedstrijd van U14-2. Het mixteam speelde tegen nummer 2 Wyba eigenlijk al de kampioenswedstrijd. Omdat de ploegen niet voor elkaar onderdeden en de score de hele wedstrijd gelijk bleef was duidelijk dat gelukkigste ploeg zou winnen. Wyba scoorde uiteindelijk het winnende punt. Daarmee gaat Wyba nu voorop in de spannende tweestrijd om het kampioenschap. Eindstand 41-44.

De jongens en meisjes van het mixteam U12 weten ook wat het is om het publiek op de rand van de stoel te laten zitten. Tegen Give And Go uit Aalten leek dat niet nodig, want Pigeons nam al snel afstand. Toch kon de ploeg uit Aalten in het laatste kwart nog tot op 1 punt te komen. Net op tijd herpakte Pigeons zich en met drie driepunters nam de ploeg weer afstand. Eindstand: 31-23.

Voor U16 en U14-1 waren de tegenstanders Landstede en The Valley Bucketeers veel te sterk. Beide teams spelen eigenlijk in te hoge klasse. Bij de tegenstanders liepen enkele bijzonder goede spelers, maar in het algemeen is het grote verschil dat de teams van de tegenstanders heel erg goed op elkaar ingespeeld zijn. De spelers van U16 en U14-1 vormen dit jaar voor het eerst een team. Individueel doen de spelers nauwelijks onder voor de meeste spelers van de tegenstander. Hoe moeilijk ook, dit seizoen is voor deze twee teams vooral een leerjaar. Het kan niet anders dan dat zij daar volgend seizoen de vruchten van plukken. De duidelijk waarneembare groei die beide teams dit seizoen doormaken wijst daar al op. Zo is ook het ene seizoen het andere niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *