U16 vliegt tot grote hoogte en POW speelt om de prijzen

Pigeons U16 vliegt tot grote hoogte

Zaterdag 10 november stond het duel tussen de Pigeons (nr 5) en de koploper Dedein op het programma in de sporthal Endesprong (Triominos).
Pigeons begon sterk aan de wedstrijd en scoorden aan de lopende band terwijl het bij de koploper duidelijk haperde. Na het eerste kwart was het verschil 24-8. Het 2e kwart ging redelijk gelijk op met maar Pigeons bleef op voorsprong. Ruststand 42-20. Na de rust hield Pigeons de rust en het publiek werd getrakteerd op prachtig basketbal. Stand na 3e kwart 64-26. Ook in het laatste kwart domineerde de Duivense basketballers. Het team had werkelijk vleugels gekregen en kwamen tot grote hoogte. De Eindstand van de wedstrijd was 93-28 voor Pigeons. Het hele team heeft fantastisch gebasketbald en naast het mooie spel was de teamspirit geweldig! Topscoorders waren: Dirk van Buren en Siebe Gerritsen
Pigeons On Wheels debutant die speelt om de prijzen
Zaterdag 10 november 2018 is Pigeons On Wheels (POW) afgereisd naar Heerenveen om de derde competitieronde te spelen.
In Sportstad Heerenveen (vlak naast het Abe Lenstra Stadion) stonden twee wedstrijden op het programma.
De POW-selectie bestond uit: Björn, Fons, Isabelle, Lucia, Maarten, Martijn en Robert.
De eerste wedstrijd was gelijk een topper in de C2-divisie tussen de nummer één Devedo 3 (uit Ermelo) en de nummer twee in de stand POW.
Devedo is de grootte kampioenskandidaat in de divisie. Dit talentvolle jeugdige team maakt er een gewoonte van om de hele wedstrijd een full-court-press te hanteren. De POW trainers Dennis en Jelmer hadden gelukkig het team goed voorbereid om deze press te omzeilen.
Door een aantal keren goed door de verdediging heen te komen, wist POW het verlies te beperken tot 42 – 24 (na ruststand 24 – 8). Normaal wint Devedo gemiddeld met 50 punten verschil. De marge in deze wedstrijd was slechts 18 punten, wat het team ondanks het verlies enigszins tevreden stelde.
De tweede wedstrijd van de dag was tegen ISV Hengelo 2.
In de eerste helft van deze wedstrijd zat duidelijk de zware wedstrijd tegen de “horzels” uit Ermelo nog in de armen van de POW-spelers. Bij rust was de marge slechts twee punten, 20 – 18 maar wel in het voordeel van POW. Na de rust werd de verdediging aangescherpt en liepen de aanvallen ook soepeler. Alle POW-spelers kwamen aan scoren toe en dat leidde tot een prima 48 – 22 eindstand. Na dit toernooi blijft Pigeons op de tweede plaats staan in de competitie! Pigeons de debutant die speelt om de prijzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *