Tactische winst Pigeons

Vier seconden lijkt niet veel, maar in een basketbalwedstrijd is het genoeg om het veld over te steken en te scoren. Vier seconden had Dedein nog om een achterstand  van één punt om te buigen naar een voorsprong … Daarvoor is dan wel de koelbloedigheid nodig die Daniël Span even daarvoor had, toen hij de tweede strafworp raak schoot en Pigeons op voorsprong zette. Met een snelle uitval probeerde Dedein nog te scoren, maar in alle haast was de schotpoging net iets te onnauwkeurig om doel te treffen. Tot grote opluchting van de supporters van Pigeons, die een bijzonder spannende wedstrijd hadden gezien, waarin Pigeons en Dedein elkaar geen duimbreed toegaven. Uiteindelijk was de tactiek van coach Amr Ghrayyeb beslissend. 32 seconden voor tijd veroverde Pigeons de bal bij de stand 66-66. Amr maande tot rust en spelen op balbezit om te proberen zo laat als mogelijk nog te scoren. Vlak voor tijd mocht Daniël de beslissende actie maken. Dedein kon die alleen kon afstoppen met een overtreding. Met nog vier seconden op de klok legde Daniël aan voor de strafworpen. De eerste miste hij. De rest weet u. Eindstand: 67-66. Mooi was dat het team daarmee niet alleen zichzelf maar ook de nieuwe shirtsponsor Villa Optica in de kijker speelde.

Heren 2 leek het scenario van Heren 1 te volgen. Ook Heren 2 speelde tegen Dedein en ook hier ging de wedstrijd lang gelijk op. Toch besloot Heren 2 het niet zo spannend te maken. In het derde kwart pakte het team een beslissende voorsprong, die ze in het laatste kwart rustig uitbouwde. Eindstand: 76-59. Na de zwaarbevochten overwinning staat Heren 2 op de eerste plaats. Dat de overwinning zwaarbevochten was sterkte de heren in het geloof dat zij die plaats niet meer gaan afstaan.

Dedein had geen gelukkige dag bij Pigeons. Na Heren 1 en Heren 2 trokken ook de jongens en meisjes van het U16 aan het langste eind. Na het eerste kwart leek dat nog vanzelfsprekend, maar in het tweede kwart zette Dedein een ruime achterstand om in een kleine voorsprong. Daarna ging de wedstrijd gelijk op en beslisten de laatste seconden over winst of verlies. Allesbehalve koelbloedig zochten beide teams toen naar de winnende treffer. In alle haast en hectiek kon die echt aan beide kanten vallen, maar toen het eindsignaal klonk stond Pigeons één punt voor. Eindstand: 51-50.

De dames van Pigeons en de U18 speelden beide een goede wedstrijd, maar waren ook beide een maatje te klein voor de tegenstander. Het goed op elkaar ingespeelde damesteam van Basketiers was tactisch en fysiek te sterk voor Pigeons. Een pluspunt was dat de dames van Pigeons het verschil ten opzichte van de vorige wedstrijd wisten te halveren. Eindstand: 27-56. Tegen de U18 wass Black Stars met 36-68 duidelijk de sterkste.

De jongens en meisjes van U12 kregen Arnhem Eagles op bezoek. In eerste instantie leek het lengteverschil de doorslag te gaan geven. Onder de basket kwamen de spelers van Pigeons letterlijk tekort. Bij basketbal geldt dat wie niet groot slim moet zijn. En Pigeons was, onder leiding van coach Guido Mahler, Arnhem Eagles te slim af. Tactisch sterker trok Pigeons de wedstrijd uiteindelijk nog vrij eenvoudig naar zich toe. Eindstand: 46-24.