Sterke teamprestatie Pigeons

Veel mensen beleven plezier aan thrillers, als boek of als film. Ontspanning door spanning met de zekerheid van een goed afloop. Supporters van Pigeons moesten het bij de wedstrijd van Heren 1 doen zonder die zekerheid. Met nog twaalf seconden op de klok mocht Pigeons strafworpen nemen. Raak gooien betekende winnen. Tot dat moment hielden Pigeons en Hanze Stars elkaar volkomen in evenwicht. Niet alleen in de score, ook in mooie acties, het missen van goede kansen en het maken van prachtige punten. Wat vooral opviel was dat de mannen van Amr Ghrayyeb een hecht team vormen. De stijlvolle Niek Nas, de niet te stoppen Daniël Span, de sterke Erik Segers, de van alle markten thuis zijnde Jonathan Paans, de vingervlugge Niek Kuiper, de rustige rots in de branding Sander Jacobs streden met elkaar wordt voor elke bal en elk punt. En de strafworpen? De onverzettelijke Twan Kuipers gooide beide koelbloedig raak. Na anderhalf uur op het puntje van de stoel zitten konden vele supporters de opgebouwde spanning een positieve ontlading geven. Dat viel mooi samen met de aan de thuiswedstrijd gekoppelde nieuwjaarsborrel van Pigeons. In aanwezigheid van de Westervoortse wethouder Hans Breunissen en met de ruimhartige medewerking van cateraar Welling hief voorzitter Taco Jansen samen veel leden het glas op weer een mooi en sportief nieuw jaar. Uit de grote opkomst bleek dat de leden één zekerheid wel hebben: Pigeons is een gezellige vereniging.

Guido Mahler is ook één van de mannen van Amr Ghrayyeb, maar tegelijk de niet te missen enthousiasmerende en motiverende coach van de jeugd onder de twaalf jaar. De jongens en meisjes van dat team moesten op hetzelfde tijdstip spelen als Heren 1. Als publiekstrekker deden zij niet onder voor het vlaggenschip van Pigeons. Tegen BeCeGe uit Doetinchem keerden de kansen telkens. Net als het ene team dacht de wedstrijd naar de hand te kunnen zetten kwam het andere team er op en er over. Wonderlijk maar voor de wedstrijd heel mooi was dat de beide teams vlak voor het eind bij elkaar kwamen. 30-30 was een uitslag waar iedereen vrede mee kon hebben.

De U18 troffen ook al een tegenstander die gelijkwaardig was. Drie kwarten lang waren de teams volkomen aan elkaar gewaagd. Dat Hanze Stars ogenschijnlijk toch eenvoudig aan de broek kreeg lag aan een magistraal tweede kwart van Pigeons. Hanze Stars had toen even geen antwoord op de tactiek van coaches Levi Veldhuis en Liam Brouwer. In wisselende samenstellingen zetten de onvermoeibare aanjager Guus Rosendahl, de sterke en betrouwbare Max Löwenthal, de sierlijke Esli Hiffins, de all-rounders Dylan Sanders en Alex Muetstege, de altijd nuttige Dailen Hertog, de sterke Jay Hendriks en de beweeglijke Jesse Keijzer, de ene mooie aanval na de andere op en wisten vanuit alle hoeken te scoren. In het derde kwart wist Hanze Stars de angel uit de aanval van Pigeons te halen en weer gelijke tred te houden, maar de achterstand kleiner maken lukte de Zutphenaren niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *