Sterk seizoenseind voor Pigeons!

Heren 1
Tegen Trajanum hadden de heren van Pigeons 1 nog wat recht te zetten. Al snel bleek dat geen makkelijke opgave, want ook de ontwikkeling van Trajanum heeft dit seizoen niet stilgestaan. Daarbij werden de  Nijmegenaren gesteund door een in grote getalen opgekomen publiek. Pigeons liet zich echter niet van de wijs brengen en speelde geconcentreerd en met veel lef. Sterke rebounds van Kevin Dusseldorp, slimme steals van Jochem van Leur, mooie scores van Jeroen Koning, prachtige driepunters van Bertram ter Bogt, Sander Jacobs en Arno van Manen en verrassende aanvallen van Martijn Meijer en Andreas Kiele waren uiteindelijk teveel voor Trajanum, dat geducht tegenstand gaf en het lang spannend wist te houden. Dat het publiek het getoonde spel kon waarderen bleek uit het applaus dat de ploegen aan het eind van de wedstrijd (uitslag: 63-68) in ontvangst mochten nemen. Dat was ook een passend eind van seizoen, waarin de Pigeons de weg omhoog vond en zich ontwikkelde tot een sterk, evenwichtig team met enkel uitblinkers. Wat een vooruitzicht biedt op een mooi komend seizoen. En, wetend dat veel talentvolle beloftes op weg zijn om de selectie aan te vullen, op een mooie toekomst voor de heren van Pigeons.

Jeugd
De beloftes wisten het seizoen ook een mooi slotakkoord te geven. De jeugd onder 20, aangevuld met spelers van de jeugd onder 16, wonnen moeizaam maar verdiend in Ede tegen BCE ’78 (47-55). Daarmee eindigde het team in de subtop, wat, gelet op de smalle selectie, heel verdienstelijk is.

Terug bij het eigen team wisten de spelers van de jeugd onder 16 een matige start en een grote achterstand (12-29 bij rust) tegen Landstede uit Zwolle uiteindelijk om te zetten in een klinkende overwinning (64-47). Toen het eenmaal liep was duidelijk waarom het team is geëindigd in de top van de klassement.

Dat kan de jeugd onder 14 niet zeggen, maar dat de spelers als team sterk zijn gegroeid ondervond BeCeGe in de laatste wedstrijd. Tot en met het derde kwart hing een sensatie in de lucht, maar in het laatste kwart wisten de tactisch en technisch sterke Doetinchemmers toch het verschil nog in duidelijke cijfers om te zetten.

Duidelijke cijfers waren er ook bij de jeugd onder 12. Daar werd het tellen gestopt toen Pigeons al in de eerste helft op een voorsprong van meer dan 50 punten kwam tegen VBV. Hoewel de vereniging dit seizoen geen kampioenen telt, speelden alle teams op mee met de besten in hun competitie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *