Sterk samenspel Pigeons

De wedstrijdverslagen van het weekend van 12-13 maart 2016:

Heren 1
Het anders twaalf man sterke herenteam van Pigeons stond, door omstandigheden, voor de stevige opgave om met slechts zeven spelers partij te bieden aan de sterke concurrent Pluto in Wageningen. Het bleek het vuur van de Pigeons alleen maar aan te wakkeren. Op en top gemotiveerd gaven de heren Pluto het nakijken. De openingsscore was nog voor de Wageningers, maar als snel daarna nam Pigeons de leiding om die niet meer af te staan. Met goed samenspel, slimme assists van guard Jochem van Leur, prachtige rebounds van Kevin Dusseldorp, sterke acties van center Erik Seegers, mooie driepunters van Sander Jacobs en scores van Arno van Maanen en Taco Jansen hield Pigeons de tegenstander op afstand. In de tweede helft viel vooral Yossi Salter op. Met verrassende acties leidde hij Pigeons naar een comfortabele voorsprong, waardoor de overwinning niet in gevaar kwam bij het slotoffensief van Pluto. Het hechte collectief van Pigeons stond als een huis in deze wedstrijd. Met de zege van 40-48 revancheerde de ploeg zich voor de toch wat beschamende nederlaag tegen hekkensluiter Trajanum. De volgende tegenstander Joy-M kan de borst nat maken. Pigeons ontvangt de ploeg uit Malden op zaterdag 19 maart om 16:00 in sporthal Triominos.

JU-20
Ook de beloftes van Pigeons behaalden een goed resultaat. Tegen het sterke WSV uit Apeldoorn maakte een flitsende opening het verschil. In een zeer spannende wedstrijd gaf Pigeons de vroege voorsprong niet meer uit handen. De ploeg speelde geconcentreerd en wist dat nog vast te houden toen steunpilaar Niels Schmitz met een zware enkelblessure uitviel. WSV gaf de overwinning allesbehalve cadeau, maar de verdediging van de thuisploeg bleek moeilijk te kraken. Pigeons won de topper daarom verdiend met 52-46.

JU-16
De jeugd tot 16 jaar speelde in dubbel opzicht een topwedstrijd tegen BASE uit Epe. De tweede plaats stond op het spel en de spelers lieten zich van de allerbeste kant zien. Na het overrompelende begin van BASE vocht Pigeons zich terug in de wedstrijd. Met een goed staande verdediging en snelle uitvallen maakte Pigeons het de tegenstander erg lastig. In de uiterst spannende slotfase bleek Pigeons over de sterkste zenuwen beschikken. De ploeg wist optimaal te profiteren van de paar steken die BASE liet vallen. Pigeons moest diep gaan, maar won uiteindelijk met 30-35. Top dus!

JU-14
Tegen Wildcats had de jeugd tot 14 jaar een valse start, maar in het fantastische tweede kwart boog Pigeons een achterstand van 6 punten om tot een voorsprong van 18 punten. In de resterende twee kwarten bouwde Pigeons het verschil in een rustig tempo op tot 36 punten. Met de prestatie complimenteerden de spelers trainer-coach Jeoffrey Sanders die in de loop van het seizoen een hecht team met enkel uitblinkers heeft weten te smeden.

JU-12
In Bemmel won ook de jeugd tot 12 jaar. Met grote overmacht won Pigeons van Batouwe.

Mini’s U10
Een groot succes was ook het toernooi voor de mini’s, de jeugd onder 10 jaar, dat Pigeons deze zaterdag organiseerde. Een succes dat op voorhand al was verzekerd door het – zoals altijd – aanstekelijke enthousiasme van de jongste spelers. Winnen of verliezen heeft geen enkele invloed op het speelplezier. Vijftien teams, leuke wedstrijdjes, grote sportiviteit, volle tribunes en een gezellige sfeer: mooier kan de beleving van sport niet worden. Ook mooi om te zien was de enorme inzet van veel leden van Pigeons om het toernooi goed te laten verlopen. Een toernooi met enkel winnaars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *