Je bent hier
Home > Evenementen > Rolstoelbasketbal bij Pigeons

Rolstoelbasketbal bij Pigeons

Pigeons zag het al als een volgende stap in de ontwikkeling van de vereniging. Dus toen de vraag kwam of Pigeons een rolstoelbasketbalteam wilde opzetten was één plus één twee. Inmiddels drie, want Pigeons en de basketballers zijn na de eerste overleggen zo enthousiast dat Pigeons nu al, en met trots, bekend kan maken dat er komend seizoen een rolstoelbasketbalteam bij de vereniging speelt.

Voor rolstoelbasketbal betekent dit dat er in de regio weer een volwaardig team is. Wie in een rolstoel zit en de mooie sport basketball wil spelen kon tot nu alleen terecht bij Koprol in Nijmegen en WSV in Apeldoorn. Voor de spelers en voor Pigeons is het belangrijk dat het nieuwe team geen nadelige gevolgen heeft voor de teams van Koprol en WSV. Het is juist de bedoeling dat er voor die teams meer competitie is in de regio. In De Liemers en De Achterhoek zijn er geen tegenstanders voor die teams. Pigeons verwacht dan ook dat in die streken liefhebbers zijn die graag rolstoelbasketbal willen spelen, maar Nijmegen of Apeldoorn te ver weg vinden. Overigens is het zo, dat je niet rolstoel gebonden hoeft te zijn om mee te mogen doen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook spelers voor wie sporten lastig is vanwege zwakke enkels of knieën.

Lijkt het je wat en wil je wel eens weten wat rolstoelbasketbal inhoudt? Noteer dan in jouw agenda dat Pigeons op zondag 17 september 2017 om 13:00 een clinic verzorgt voor iedereen die interesse heeft. De clinic wordt mede georganiseerd door Basketball Experience Nederland en vindt plaats in de sporthal Triominos in Duiven, de thuishal van Pigeons. Iedereen is welkom. Meer informatie? Stuur dan een mail naar info@depigeons.nl

Leave a Reply

Top