Pigeons wint thriller

Wie niet beter wist had kunnen denken dat Pigeons en Challenge tegen elkaar om het kampioenschap speelden. De twee teams speelden met volle inzet op het scherpst van de snede en gaven elkaar geen duimbreed toe. Beide teams wilden winnen, speelden op de aanval en verdedigend fel. Door goede onderscheppingen en slimme steals ging het spel snel op en neer, wat voor de toeschouwers bijzonder boeiend was. Door de tot op het laatste moment gelijk opgaan de score zaten die toeschouwers ook op het puntje van de stoel. Om te zien dat Pigeons vlak voor het eind van de wedstrijd deed wat in de hele wedstrijd meestal niet lukte: een driepunter gooien. Daarmee nam Pigeons een voorsprong van drie punten die Challenge in de resterende seconden alleen kon achterhalen door ook een driepunter te gooien. Hun schotpoging miste maar net doel, waarna Pigeons in gelijk daarop volgende tegenaanval met nog een driepunter de wedstrijd definitief besliste. (Eindstand: 56-50) Voor Pigeons, dat een geweldige teamprestatie leverde, een mooi eind van een bloedstollend duel. En speelden de teams om het kampioenschap? Wie weet hoe de ranglijst er na de tweede helft van de competitie uit ziet, mag het zeggen. Maar met deze inzet kunnen zowel Pigeons als Challenge nog hoge ogen gooien.

Ook de U12 wonnen een echte thriller. Met een minimaal verschil wist Pigeons in Aalten te winnen van Give And Go, waarmee de U12 een mooi vervolg geeft aan de reeks goede resultaten. Minder spannend was het bij de jongens en meisjes van de U14-2. Ook zij speelden bij Give And Go, maar trokken de wedstrijd met 27-68 overtuigend naar zich toe.

Volgende week staan wedstrijden voor alle teams op het programma. Vier teams spelen dan thuis in Triominos. Om 17:15 beginnen de eerste wedstrijden. Kom dat zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *