Pigeons slaat terug

Je realiseert je dat je aan een halfbakken voorbereiding niets hebt om een goed seizoen te spelen. Veel trainen is de enige weg om de beter voorbereide tegenstanders te kunnen verslaan. En na een goed gesprek met de trainer is de honger terug. Je werkt je drie slagen in de rondte, verbetert je techniek, leert veel te bewegen en met krachtige en snelle aanvalstoten overwicht af te dwingen. Op de achtergrond klinkt ‘Eye of the tiger’ van Survivor. Je bent er helemaal klaar voor, laat de tegenstander maar komen. Maar in de ring volgt klap op klap, je moet veel incasseren en raakt zelf maar weinig. Toch richt je jezelf elke keer weer op, je weet dat je het kan. En dan – net als de scheidsrechter voor de zoveelste keer aftelt voor een knock-out en de soundtrack verandert in ‘Net als in de film (ik wil het)’ van Toontje Lager (zing het maar eens) – krijg je de overhand en sla je terug met alles wat je hebt. Het roer is om, je past je niet meer aan op de tegenstander, je gaat uit van je eigen kracht en wint het gevecht. Het verhaal van Pigeons is vergelijkbaar. In de zevende ronde kwam er bij Heren 1 eindelijk uit wat er in zit, dat wat iedereen al leek te weten, behalve de spelers zelf. In Rhenen pakte het team tegen Black Stars op een gegeven moment het initiatief om dat niet meer af te staan. Eindstand 66-76. Hoe deze film verder gaat weet je niet, maar dit open einde stemt in ieder geval bijzonder hoopvol voor het vervolg. Dat is te zien op zaterdag 2 december om 13:15 in uw sporttheater Endesprong, als Pigeons tegen Dedein speelt.

Van het zelfvertrouwen dat Heren 1 miste heeft Heren 2 niets te weinig. Dat de ploeg gelukkig ook beschikt over mentale veerkracht is niet verkeerd. Tegen het laag geklasseerde Batouwe moesten de heren namelijk flink aan de bak om de kampioensdroom te blijven najagen. In een festival van gemiste kansen verloochende klasse zich uiteindelijk niet. Listig maakte Heren 2 gebruik van de ruimte die Batouwe weggaf bij het slotoffensief om de kleine achterstand nog goed te maken.  Zo won Pigeons toch nog met 54-45.

De jongens en meisjes van U14 maken na dit weekend waarschijnlijk een screenshot van de ranglijst. Ze staan in ieder geval één week op de eerste plaats. De basis legde het team een week eerder in de thriller tegen Give & Go. In de laatste seconden van de verlenging was Pigeons de gelukkigste in een volledig gelijk opgaande strijd. De wedstrijd tegen Wildcats van afgelopen weekend bezorgde niemand hartkloppingen. Daarin liet Pigeons zien niet voor niets hoog op de ranglijst te staan.

Volgend weekend komt de grote concurrent en het op papier, lettend op de uitslagen, sterkere Black Stars op bezoek. Deze topper vindt plaats om 14:15 in sporthal Triomonos. Kom dat zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *