Pigeons overtuigt!

De laatste wedstrijden merkte Pigeons dat een stijgende lijn niet altijd een rechte is. De weg omhoog kent ook pieken en dalen. En als de ranglijst een helling is, dan heeft Pigeons nog een lange weg te gaan. Maar met het snot voor ogen vecht de ploeg zich naar boven. Al gaat dat nog niet zo snel als de heren zouden willen, tegen Challenge lukte het om te versnellen en aan te sluiten bij het peloton. Als alles op zijn plek valt dan kan Pigeons alle tegenstanders aan. Naarmate het seizoen vordert lukt dat steeds vaker en langer per wedstrijd. Coach Amr Ghrayyeb bleef kritisch, maar kon toch tevreden vaststellen dat zijn spelers tegen Challenge de hele wedstrijd het tempo bepaalden. Uitblinkers noemt hij niet graag, want basketbal is en blijft een teamsport, en dat hoefde ook niet: zijn spelers leverden met de winst van 57-46 een mooie teamprestatie. Om de parallel met de wielersport nog even door te zetten: nu erop en erover. Nog een demarrage en Pigeons klampt aan bij de sterke klimmers. Zelfs de meest sceptische supporters zagen dat na zaterdag als best wel eens mogelijk.

Ook Heren 2 weten na zaterdag dat het als koploper moeilijk is om op weg naar de top het tempo te blijven bepalen. Halverwege de wedstrijd leek de medekoploper Trajanum 3 nog moeilijk te kunnen volgen. Toen leken de benen te verzuren en moest Heren 2 ongewild een tandje terug schakelen. Bij deze tussensprint moest het team Trajanum met 45-60 voor laten gaan. De bonus voor de Nijmegenaren is dat zij in punten nu gelijk staan met Pigeons. Maar, net als bij het wielrennen, als twee koplopers afwisselen kunnen ze samen de achtervolgers eenvoudiger voor blijven. Voor Pigeons wel zaak dat zij dat voor ogen houden, in het spoor blijven en de eindsprint niet te laat inzetten.

Als de vergelijking met wielrennen al op zou gaan, dan moest Dames 1 in de uitwedstrijd tegen Give and Go met een lekke band fietsen. De eerste helft waren de dames de betere ploeg en leek het een kwestie van de wedstrijd in de tweede helft uitrijden. Daar dacht de wedstrijdleiding anders over. Al snel werd duidelijk dat Pigeons de wedstrijd niet mocht winnen. Het strekt de dames tot eer dat zij niet afstapten, maar hoe hard je ook rijdt, met een lekke band leg je het toch af. Eindstand: 58-28.

De beloften van U16 speelden een mooie wedstrijd. De meeste spelers doen voor het eerst mee in deze leeftijdsgroep en doen nu toch al goed mee in de competitie. Aan Batouwe 2 had Pigeons een goede tegenstander. De kwaliteit van Pigeons was dat zij over de hele wedstrijd het niveau constant hoog wisten te houden. Batouwe, dat bij vlagen sterk speelde, kon daar uiteindelijk niet tegenop. Verdiend won Pigeons met 63-42.

De U14 maakte er tegen Basketiers een echte thriller van. Door een sterk begin had de ploeg uit Zevenaar met de rust een stevige voorsprong. De wedstrijd leek gespeeld, maar na het derde kwart vroeg Basketiers zich wanhopig af wat er in dat kwart was gebeurd. Door een tactische aanwijzingen van coach Lieke Scholten werkte Pigeons de hele achterstand weg en nam zelfs brutaal een voorsprong. In het vierde kwart herstelde Basketiers zich en ging de wedstrijd helemaal gelijk op. Duidelijk werd dat het gelukkigste team zou winnen. Beide teams kregen in de laatste seconden de mogelijkheid om het winnende punt te scoren. Het bleef gelijk en dus volgde een verlenging. Wie geen hartklachten had kon ze toen krijgen, zo spannend maakten de teams het. Kansen en scores over en weer en tot 3,5 seconden voor tijd bleef het gelijk. Toen maakte Basketiers een vijfde teamfout en mocht Pigeons twee strafworpen nemen. In de heksenketel van het ondertussen massaal te hoop gelopen publiek bleef Loes de Vreede uiterst koel. Nog was het niet gedaan, want Basketiers deed een poging om in de laatste seconde van grote afstand nog te scoren. De bal tipte op de rand van de basket, leek te aarzelen en besloot op het laatste moment niet door het netje te vallen. Zou dat een score zijn geweest, dan was dat ook een prachtige apotheose van een geweldige wedstrijd geweest. Maar het geluk lag bij Pigeons dat daar natuurlijk heel blij mee was. Eindstand: 61-60.