Pigeons ook te sterk voor de heren van Dedein!

Afgelopen zaterdag waren de heren van Pigeons met twaalf man sterk vertegenwoordigd tegen de basketballers uit Didam.
Pigeons stond op de 6e plek in de competitie en Dedein op de 7e. Beide teams waren dus gebrand op de overwinning.

Met prachtige acties was de guard Niek Kuiper te snel voor zijn tegenstanders en ook center Kevin Dusseldorp had een aantal mooie rebounds en acties onder het bord.
De tegenstanders uit Didam merkte dat de defense van Pigeons als een huis stond en kwam er maar moeizaam doorheen. Pigeons speelde duidelijk als één team!
Ook kenmerkte deze wedstrijd zich door de rentree van de krachtige spelverdeler Daryl Donk. Na een periode van afwezigheid stond Donk weer in zijn vertrouwde rode Pigeonstenue.
Donk trakteerde het publiek op schitterende driepunters, geweldige dibblemoves en prachtig samenspel! Center Rik Urlings merkte dat hij op gang moest komen. Gaandeweg de wedstrijd ontplooide Urlings zich wederom tot een waardevolle speler. Guard Sander Jacobs bracht op belangrijke momenten de rust in het spel en ook hij liet zien dat driepunters schieten één van zijn specialiteiten is. Forward Casper Vogelaar wist met zijn ervaring de krachtige Martijn Meijer goed te vinden en met mooie assists zorgde zij voor een ruime voorsprong toen de Pigeons de rust ingingen. Ook na de rust bleef Pigeons sterk en werd de voorsprong uitgebouwd. Jacobs kwam met meerdere mooie assists op center Taco Jansen en dit resulteerde in meerdere scores van Jansen. Gurard Jeroen Koning liet wederom zien wat het belang is van een sterke spelverdeler met energie en een dosis basketbalslimheid. Koning was goed voor mooie steals en assists op de altijd trefzekere Betram ter Bogt. Ook was de uit Utrecht afkomstige Maarten Zonneberg met mooie drives onstuitbaar voor de tegenstanders. Player coach Andreas Kiele zag dat zijn team met veel lol, passie en mooi basketbal de wedstrijd met groot gemak naar zich toetrok en de eindstand was 70 – 52. Hiermee staat Pigeons Heren 2 op een nette vierde plek! Volgende week om 16.00 treden de Heren aan in eigen huis tegen Wildcats. Kom allen Pigeons aanmoedigen!

U-18
Onder leiding van Levi Veldhuis kwam de U18 een paar punten tekort tegen het sterkte Batouwe.
Niettemin hebben de Pigeons gevochten voor de wedstrijd!

U-16
Niels Schmitz zag dat zijn team de U16 net iets te kort kwam tegen het de basketballers van Red Giants.
Maar ook het team van Schmitz liet weer eens ziens hoe strijdbaar ze zijn!

U14-2
Coach Andreas Kiele en assistent coach Henry Slot zagen in Triominos dat hun spelers de wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst BCE uit Ede, met grote cijfers wist te winnen.
De spelers uit Duiven wisten met mooi basketbal de tegenstander lang onder de tien punten te houden. De eindstand was 94-14. Hiermee staat U14-2 op de eerste plaats. Nu al met het kampioenschap in zicht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *