Pigeons JU16 – VUAS 16-2 ‘Wedstrijdverslag’

16 januari 2016 – Vandaag moesten de Jongens U16 van Pigeons aantreden tegen het 2e team van VUAS uit Dronten. Dit team uit Dronten bestond uit 5 meisjes en 3 jongens. Omdat de vaste coaches van de Pigeons zelf in met de U20 in Zevenaar moesten spelen tegen de Basketiers, mocht ik de honneurs waarnemen. De tribune was goed gevuld en ik had er zin in. De jongens ook, want ze speelden met veel passie en plezier.

De wedstrijd begon nog met tweemaal twee vrije worpen voor VUAS, maar die werden niet benut. Dus konden wij via Kevin de score openen. Tot mijn verbazing wist VUAS de eerste vijf minuten niet te scoren, dat terwijl wij wel de ballen door het netje gooiden. Toen was het dan ook als 12-2 voor ons. In de laatste vijf minuten van het eerste kwart werd er niet veel meer gescoord. Wij nog een keer en VUAS nog een keer. Eindstand van het eerste kwart was 14-4 in het voordeel van Pigeons.

Begin 2e kwart begonnen de jongens heel geconcentreerd. Een lolletje op de bank moest nog wel kunnen en dat gebeurde ook volop, maar wel met de concentratie op de wedstrijd. De eerste score van dit kwart werd gemaakt door niemand anders dan Casper, gevolgd door Guus met 6 punten op rij. De tegenstander miste twee vrije worpen door een klein foutje van Casper, maar die maakte ook een paar hele mooi acties. Ik moet zeggen dat de meiden van VUAS goed konden basketballen, maar scoren ging ze niet gemakkelijk af. Bij de vijfde minuut van het 2e kwart stond het 22-8 voor Pigeons. Toen kwam Mica het veld in en ik moet zeggen dat Mica heel veel heeft bijgeleerd en dat hij zijn mannetje of vrouwtje in dit geval wel de baas was. Hij scoorde nog met een fantastische mooie linker lay-up. In de laatste 3 minuten van dit kwart scoorde alleen Guus nog een keer en VUAS nog een paar keer, waarbij de tussenstand na twee kwarten stond op 26-14 voor Pigeons.

In de rust gaf ik aan dat de jongens vanaf minuut 5 tijdens de rust moesten gaan warmlopen. Dit deden ze heel goed en ook met veel plezier. Ik kon zien dat er veel spelvreugde aanwezig was afgelopen zaterdag.

NU het 3e kwart. Veel mensen weten dat het 3e kwart vaak het slechtste kwart is van de wedstrijd. Maar in ons geval was dat deze zaterdag precies het tegenover gestelde. Wij begonnen echt zeer goed aan dit kwart en dat was ook zeker te zien aan het spel van Guus, Silvijn en Chris. De eerste 2 scoorden er met veel lust op los, ook door de vele assists die Levi deze wedstrijd heeft gegeven. Zo heb ik Levi nog niet zien spelen, maar het was erg leuk om naar te kijken.

En onze Chris maakte ook nog met een hele fraaie actie een mooie score dit kwart, maar vooral zijn werklust werd beloond. Jim was in dit kwart ook lekker op dreef en ging voor elke bal of deze nou richting de zijlijn ging of naar een tegenstander, hij wilde die bal hebben voor zijn team. Eindstand in dit kwart is dan ook ineens 54-22. Wij hebben gewoon 28 punten gemaakt in het 3e kwart. Petje af jongens, GOED GEDAAN!!

Nu was het 4e kwart alleen maar en formaliteit. De jongens wisselden elkaar zeer goed af en iedereen kwam ook voldoende aan speeltijd toe. Heb gewoon lekker door gewisseld. En dat vonden de jongens ook erg leuk. Maar dit kwart was eigenlijk qua scores ook een kwart om snel te vergeten, want er werd bijna niet gescoord. Wij maakten dit kwart maar 6 punten en VUAS maakte er vijf.

We kunnen wel zeggen dat we elk kwart gewonnen hebben. Waarvan het derde kwart het gat werd geslagen met de tegenstander. In dit kwart scoorde Mica nog 2 keer uit een leuk jump-shotje en Levi nog een keer. Eindstand was dan ook uiteindelijk 60-27 voor Pigeons U16.

Ik wil het volgende nog even zeggen en dat is dat ik het erg leuk vond om deze jongens te mogen coachen en ik ook zie dat er nog echt wel talent loopt binnen de Pigeons. Deze jongens kunnen het nog ver schoppen. Met als belangrijkste motto: Behoud het spelplezier. Tevens ben ik ook trots op deze jongens omdat ze vandaag echt ook als team hebben gespeeld, en dan bedoel ik iedereen die er was vandaag.

Het publiek vond het ook een hele leuke wedstrijd, ook jullie bedankt voor de support vandaag. Verder wil ik de jongens heel veel succes toewensen en mocht er nog een keer een probleem zijn als er geen coach is dan wil ik dat best nog wel een keertje doen. Heb me prima vermaakt met de jongens op de bank en ook gelachen met hen.

Succes Pigeons en ga voor het Kampioenschap!!
Groeten,
de gelegenheidscoach.

Topscorer deze wedstrijd was Guus Rosendahl met 16 punten, assist leaders waren Kevin en Levi en de mooiste acties waren vandaag van Chris en Mica. De rest heeft ook echt super gespeeld. Well Done boys!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *