Pigeons Heren 1 niet scherp

Heren 1
Aan de bal kon het niet liggen. Een betere dan de door Garagebedrijf Duiven gesponsorde wedstrijdbal is niet te krijgen. Maar zelfs met het beste materiaal wint een sterk team niet als de tegenstander meer scoort. Deze logica van een koe was helemaal van toepassing op de wedstrijd van Pigeons tegen BeCeGe. De ploeg uit Doetinchem opende de score en stond die kleine voorsprong niet meer af. Het technisch en tactisch betere Pigeons bleek niet opgewassen tegen het catenaccio spel van de opponent. BeCeGe richtte zich op verdedigen, het ontregelen van de aanval, en het gebruik maken van de fouten van Pigeons om uit counters te scoren. Een spelttype dat het aanvallend spelend Pigeons duidelijk niet goed ligt, want de spelers liepen zich stuk op de muur van verdedigers. Daarbij ontbrak deze wedstrijd voldoende creativiteit om gaten in de verdediging te slaan en als die er wel was dan verdwenen veel niet te missen kansen naast de basket. Ook het anders altijd sterke wapen van de driepunter haperde. En waar de ballen van Pigeons verkeerd vielen, daar vielen ze bij BeCeGe vrijwel steeds goed. Ondanks het ontbreken van scherpte bij Pigeons, en ondanks de voor BeCeGe uitzonderlijke effectiviteit, had de wedstrijd nog een spannend einde kunnen krijgen. Maar Pigeons speelde met een alles of niets slotoffensief de tegenstander in de kaart. Elke fout strafte BeCeGe af, waardoor de ploeg uit Doetinchem in de laatste minuut naar een veilige voorsprong kon uitlopen. BeCeGe won uiteindelijk met 48-42.

Jeugd
Bij de beloftes onder 20 en onder 16 hadden geen kind aan hun tegenstanders Basketiers en Ceres. Interessanter was de wedstrijd van de jeugd onder 14. Die speelde een helft lang oogstrelend basketbal tegen Flip Stars. Met het energieke samenspel, de mooie blocks en steals en de prachtige scores, liet het team een schoolvoorbeeld van goed basketbal zien. De spelers wisten het hoge niveau in de tweede helft niet vast te houden. Flip Stars kwam terug in de wedstrijd en wist die zelfs nog met 53-60 te winnen.

De jeugd onder 12 liet koploper Arnhem Eagles flink zweten. Lange tijd ging de wedstrijd volledig gelijk op. Tot de laatste seconde was de wedstrijd bijzonder spannend. Uiteindelijk kon de coach van Arnhem Eagles opgelucht ademhalen. Al werd tweemaal verloren, de wedstrijden van de jeugd waren pure reclame voor de prachtige sport basketbal. En daar is Pigeons best trots op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *