Pigeons helpt basketballers Baller Club Wanica Suriname

Sinds 2015 is oud basketballer Rian Jambo, begonnen met het geven van basketballes aan de jeugd van Hannaslust in Suriname.

Met veel enthousiasme is Rian aan de slag gegaan om de jeugd van Hannaslust op te leiden in de basketbalsport. De jongeren pakten het super op en al snel werd besloten om deze pupillen in te schrijven bij de Surinaamse Basketbal Associatie onder de naam Ballers Club Wanica. Inmiddels zijn zelfs 3 spelers geselecteerd voor de U14 nationale selectie van Suriname. Je kan hun facebook pagina hier vinden

Vorig jaar heeft BCW meegedaan met 2 teams te weten een U14 en U16. Momenteel is Rian druk doende om met een aantal andere basketbal liefhebbers het bestuur verder samen te stellen. Rian wordt hierin als initiatiefnemer en hoofdtrainer bijgestaan door Lesly Daniels. Het team telt momenteel 25 leden in de leeftijdsklasse 6-14 jaar en de wens is om tot een volwaardige basketbalclub door te groeien.

Omdat de meeste van deze jongeren uit kansarme sociaal zwakke gezinnen komen beschikken de kinderen vaak over weinig middelen/trainingsmateriaal. De kinderen hebben slechte of vaak geen sportschoenen en ook is er weinig tot geen sportkleding. Ouders van deze kinderen leven vaak onder het bestaansminimum en kunnen onvoldoende bijdragen om de kinderen in (sport)kleding te steken. Het bestuur van Pigeons wil graag de basketballers van Ballers Club Wanica helpen en steunt het initiatief van Rian Jambo om ervoor te zorgen dat de kinderen van BCW op een goede manier met de geweldige sport basketbal kunnen beoefenen.

De vraag aan de leden en vrienden van Pigeons is:

Wij zijn op zoek naar sportkleding voor onze vrienden in Suriname! Wie heeft er gebruikte sportschoenen, basketbalshirts/broekjes over voor de basketballer van BCW Suriname?

Stuur een mail naar de voorzitter!

Alvast hartelijjk dank voor jullie medewerking!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *