Pigeons helpt Ballers Club Wanica

Begin 2017 heeft de voorzitter van Ballers Club Wanica, Rian Jambo aan Basketballvereniging  Pigeons gevraagd of zij basketbalkleding over hadden voor de basketballers van Wanica.

Wat was het geval?

Vorig jaar heeft BCW in de Surinaamse basketbalcompetitie meegedaan met 2 teams te weten een U14 en U16. Momenteel is Rian druk doende om met een aantal andere basketballiefhebbers het bestuur van BCW verder samen te stellen. Rian wordt hierin als initiatiefnemer en hoofdtrainer bijgestaan door Lesly Daniels. Het team / de vereniging telt momenteel 25 leden in de leeftijdsklasse 6-14 jaar en de wens is om tot een volwaardige basketbalclub door te groeien. Omdat de meeste van deze jongeren uit kansarme sociaal zwakke gezinnen komen, beschikken de kinderen vaak over weinig middelen/trainingsmateriaal. De kinderen hebben slechte of vaak geen sportschoenen en ook is er weinig tot geen sportkleding. Ouders van deze kinderen leven vaak onder het bestaansminimum en kunnen onvoldoende bijdragen om de kinderen in (sport)kleding te steken. De vraag van BCW aan het bestuur van Pigeons was of de basketballers uit Duiven de basketballers van Ballers Club Wanica zou kunnen helpen het initiatief van Rian Jambo te verwezenlijken en om ervoor te zorgen dat de kinderen van BCW op een goede manier kunnen leren Basketballen in de juiste kleding.

Het bestuur van Pigeons heeft binnen zijn leden en vrienden van Pigeons de oproep gedaan voor basketbalkleding en met succes. Alle spelers en vrienden van Pigeons kwamen aan met sportschoenen, basketbalshirts, basketbalbroekjes, petjes en hele teamtenues. Jong en oud nam de kleding mee naar Triominos, de thuisbasis – duivenhok van Basketbalvereniging Pigeons, om ze daar in te leveren voor het goede doel BCW Suriname! Vervolgens heeft Pigeons Postmasters Arnhem bereid gevonden om te helpen de kleding te verschepen naar Suriname. Afgelopen week hebben Taco Jansen en Michiel Scholten de kleding afgegeven bij Postmasters Arnhem op de Steenstraat 50 en op dit moment wordt de kleding verscheept naar Wanica Suriname, daar waar de basketballers van BCW de kleding in ontvangst mogen nemen.

Via deze weg wil het bestuur van Basketballvereniging Pigeons alle leden en vrienden enorm bedanken voor alle kleding die is gedoneerd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *