Pigeons heeft er zin in

Trainer Peter van der Voet gaf gekscherend aan dat hij de trainingen een half jaar zal schorten. Zijn team won met zoveel overtuiging het U10-toernooi bij Pluto dat hij de tegenstanders de kans wilde geven om het verschil wat kleiner te maken. Vier wedstrijdjes, bijna honderd punten voor en nul tegen: de cijfers zeggen alles. Zo gemakkelijk als Peter hadden de andere coaches het zaterdag zeker niet. Eigenlijk kon alleen Andreas Kiele nog de felicitaties in ontvangst nemen.

De spelers van U14-2 versloegen met 62-16 Give & Go. Het scorend vermogen bepaalde het verschil tegen een ploeg Aalten die zeker niet slecht speelde. Wat voor Give & Go gold, ging ook op voor de overige teams van Pigeons. De korte voorbereiding (door de late vakantie) en de onwennigheid van de teams met veel nieuwe spelers kwamen tot uiting in de resultaten. Mooi was om te zien hoe gretig en met hoeveel enthousiasme de spelers van Pigeons in het veld stonden. Duidelijk werd ook dat in elke team nog veel groeipotentie zit. Bij de meeste teams was dat al tijdens de wedstrijd te merken.

De U12 wist na een wat aarzelende start het goed geoliede Hanze Stars uit Zutphen steeds beter partij te geven en kreeg daarmee het talrijke publiek op de banken. Dichterbij kwamen ze niet, maar Hanze Stars lukte het niet meer de voorsprong te vergroten. Eindstand 16-39.

Trainer Niels Schmitz zag de U16 wisselvallig spelen tegen het sterke Rebound ’73. Op de goede momenten deed zijn team niets onder voor de tegenstander, zodat Niels met opgeheven hoofd vooruit kan kijken.

Zelfs Jonathan Paans kan dat, al ging de U14-1 wel op de pijnbank tegen Ceres, waarvan het professioneel ogende spel een paar klassen beter was (14-82). Jonathan zag toch voldoende aanknopingspunten voor een goed seizoen. Het was alleen pech om in de eerste wedstrijd de gedoodverfde titelkandidaat te treffen.

Die pech hadden de heren van Challenge ook kunnen hebben, als de zelfbenoemde kampioenskandidaten van Heren 2 niet een steekje hadden laten vallen. Komt goed, aldus het nog altijd van zelfvertrouwen blakende spelers Heren 2. De positieve instelling van dat team geeft het gevoel van Pigeons goed weer: of we nu winnen of verliezen, het nieuwe seizoen is begonnen en we hebben er allemaal heel veel zin in.

Zaterdag 24 september speelt Heren 1 de eerste wedstrijd om 16:00 in sporthal Triominos. Trainer Amr Ghrayyeb heeft zijn spelers op scherp en gaat voor de volle winst tegen het altijd lastige Challenge. Kom dat zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *