Pigeons Cup 2019 Doorslaand Succes!

Voor het eerst in de geschiedenis van basketbalvereniging Pigeons is afgelopen weekend de Pigeons Cup 2019 georganiseerd. In een afgeladen Triominos waren maar liefst 250 basketballers en 24 teams waren aanwezig voor de allereerste Pigeons Cup. De basketballers kwamen van 8 verschillende verenigingen:

 

Pigeons                  Duiven
Basketiers              Zevenaar
Arnhem Eagles      Arnhem
Batouwe                 Bemmel
BeCeGe                 Doetinchem
Give and Go           Aalten
Hanze Stars           Zutphen
New Stars              Nieuwegein

 

Basketballers vanuit zowel de jeugd als vanuit de senioren waren aanwezig bij het basketbalspektakel en ondanks het warme weer was er veel meegereisd publiek voor de verschillende teams.  De dag werd verdeeld in een ochtend- en middagprogramma. In de ochtend was het de beurt aan de jeugdspelers en
s middags waren de senioren aan de beurt om hun basketbal skills te laten zien. In de ochtend waren de bekers voor de U12 van New Stars uit Nieuwegein, de U14 van Hanze Stars en de meisjes U16 van Batouwe. Het middagprogramma werd gedomineerd door twee teams. De U14 van Hanze Stars Academie, met twee oud spelers van Pigeons, Dan en Merlijn en het team Pigeons 1 onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Hans Imming. Beide programmadelen werden afgesloten met een mooie prijsuitreiking en verschillende fotomomenten. Duidelijk is dat Pigeons Cup 2019 pas het begin is van een mooie nieuwe traditie voor de Duivense Basketbalvereniging met als doel dat er de komende jaren nog meer basketbalverenigingen uit Nederland meestrijden voor de Pigeons Cup.

 

Speciale dank voor de organisatie van deze dag gaat uit naar:
De activiteitencommissie van Pigeons (Andreas Kiele, Diana & Henry Slot, Martijn vd Goor en Femke van Tielen), Welling Catering, New York Pizza Duiven, Jumbo Duiven, alle vrijwilligers die hebben geholpen met opzetten van de zaal, fluiten en tafelen en niet te vergeten aan alle deelnemende verenigingen die de Pigeons Cup 2019 tot een geweldig succes hebben gemaakt. Dit waren o.a. Lieke Scholten, Froukje Sanberg, Maud de Vries, Fons van Dael en nog veel meer leden van Pigeons en de andere aanwezige verenigingen).

mini’s 

vlnr onder: Ghena, Amal, Femke, Layan, Mike, Asil

vlnr boven: Mara, Niklas, Aliyah

Coaches Froukje Sanberg en Maud de Vries

Heren

vlnr onder: Guus Rosendahl, Casper Blok, Dany Reyes, Levi Veldhuis, Niels Schmitz, Jeroen Helder, Dylan Sanders

vlnr boven: Simon Helder, Max Hurenkamp, Jonathan Paans, Robert Boezeman, Melvin Pryor, Liam Brouwer, Esly Hiffens

Coach Hans Imming

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *