Pigeons 2e plaats ‘Uniek Sporttalent 2017’

Basketbalvereniging Pigeons is legendarisch. Niet alleen bestaat de vereniging al bijna 40 jaar en zijn er hier heuse basketbalsterren grootgebracht. Er is ook een rolstoelbasketbalteam actief. De Pigeons on Wheels maken hun furore. Helaas, kan er maar één de winnaar zijn en winnen de Pigeons niet in de categorie teams van het ‘Uniek Sporttalent 2017’, maar eindigen ze op een 2e plaats. 

Samen met onze 1% FairShare® partners ABN AMRO, De Nederlandse Loterij, Ziggo en Sublime FM is Uniek sporten op zoek gegaan naar breedtesporters met een talent in de meest brede zin van het woord. De verkiezing bestond uit drie categorieën, waaronder de categorie teams; breedte sporters met een handicap die sporten in teamverband.

De Pigeons
Bij de Pigeons wordt niet gekeken naar leeftijd, gender, afkomst, een beperking of dat je grote voeten hebt. Iedereen is gelijkwaardig en iedereen moet de mogelijkheid hebben om te sporten en in het geval van Pigeons, om te basketballen. Er spelen nu 150 leden, waarvan vijftien Pigeons on wheels! Dit team bestaat uit allemaal kanjers met allen hun eigen verhaal. De aanvoerder van het team is Björn, een basketballer in hart en nieren, die te kampen kreeg met spierdystrofie en reuma. De Pigeons on wheels groeien in hun prestaties met de week en hebben een techniek waar je u tegen zegt.

Nog meer leuk nieuws: De junioren Pigeons on wheels maken volgend seizoen ook een start. En niet alleen dat, de vereniging wil het nog veel breder trekken in de toekomst op gebied van gehandicaptensport. Hoe dan? Door middel van clinics bij revalidatiecentra, want zo bereik je de doelgroep het snelst. Dit kan alleen slagen door de vele vrijwilligers die bijspringen. Niemand is er vies van om de handen uit de mouwen te steken waar nodig.

Stemrondes
Per ronde en categorie heeft de Pigeons uit Duiven de meeste stemmen behaald. Na elke stemronde vervielen alle stemmen en werd er weer opnieuw gestemd. Zo had iedereen elke stemronde evenveel kans om de halve finale te bereiken.

Finale 
Uiteindelijk heeft de jury gekozen uit twee top halve finalisten (waaronder de Pigeons) waarvan zij vinden dat deze de titel ‘Uniek Sporttalent 2017’ en de bijbehorende prijzen verdienen. Helaas, besloot de jury met drie stemmen (Pigeons twee stemmen) dat het team Charo en Djavi die samen met hun moeder voor de triatlon gaan het ‘Uniek Sporttalent team van 2017’ zijn geworden. Een teleurstellende mededeling voor de Pigeons die de meeste stemmen hadden behaald.

Toch willen wij de Pigeons feliciteren met het prachtige resultaat van de tweede plek van deze landelijke sportverkiezing! Want de Pigeons blijft legendarisch!

Link naar het artikel: https://www.unieksporten.nl/actueel/nieuws/8429/pigeons-2e-plaats-uniek-sporttalent-2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *