Pigeons 2 aan kop

Als je van een team zegt dat het een stelletje amateurs is, dan klinkt dat allesbehalve positief. Toch zijn de spelers van Pigeons amateurs in hart en nieren. Spelers die uit liefhebberij graag (en vaak ook goed) basketbal spelen. Dat een aantal spelers moest werken speelde Pigeons zaterdag parten in de wedstrijd tegen Limit Stars. Het team uit Dinxperlo is niet de sterkste tegenstander, maar toch te goed om met een veredeld b-team tegemoet te treden. Met lede ogen moesten de meegereisde supporters toekijken hoe Pigeons nu te kort kwam, terwijl het team op volle sterkte Limit Stars had kunnen verslaan. Eindstand: 81-55.

Dat Heren 2 sterspelers Taco Jansen en Yossi Salter moest afstaan aan het eerste was in hun wedstrijd tegen Black Stars nauwelijks te merken. Met speels gemak wist Pigeons in Rhenen met 40-80 te winnen. En daarmee stoomde Heren 2 op naar de eerste plaats van de ranglijst. De praatjes die de heren aan het begin van het seizoen hadden, leken na de eerste resultaten te verstommen. Nu zou je ze bijna nog gaan geloven. Volgende week speelt Pigeons in Nijmegen tegen het altijd sterke Trajanum. En praten we verder.
Van de beloften zijn er twee teams die boven elke verwachting presteren. Het jongensteam U18 blijft winnen en dit keer zelfs redelijk eenvoudig. Anders dan in andere wedstrijden was er tegen Give & Go uit Aalten geen sprake van spanning. Met 88-35 was Pigeons veel te sterk.

Het mixteam U14-2 deed hun hoge positie op de ranglijst ook recht. In de derby tegen Basketiers werd het 58-18. In deze klasse, waar Pigeons U14-2 aan kop gaat, had U14-1 eigenlijk ook moeten spelen. Het team is duidelijk een maat te klein voor de eerste klasse. Veelzeggend is dat de spelers het als een overwinning vierden dat zij tegen koploper Jolly Jumpers 10 punten scoorden. Dat op het meidenteam uit Tubbergen geen maat staat (volgens de coach het sterkste U14 meidenteam van Nederland) was af te lezen aan de eindstand: 10-145.

Ook het mixteam U16 beleeft een zwaar seizoen. Ditmaal was Wyba uit Wychen met 74-33 de veel te sterke tegenstander. Toch vinden de spelers basketbal veel te leuk om zich daardoor uit het veld te laten slaan. Want echte amateurs zijn het. Volgende week gewoon weer een wedstrijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *