Onnodig verlies Pigeons

Twee weken terug moest Pigeons een Houdini-act uitvoeren om verlies tegen laagvlieger Sphinx te voorkomen. Pas op het allerlaatste moment gingen de boeien los en kwam het hoofd weer boven water.

De opluchting was groot en de derde helft zelfs groots. Mogelijk had Pigeons daarom een dergelijk scenario ook in gedachte tegen hekkensluiter Trajanum. De wedstrijd kende een bijna zelfde verloop: na drie kwarten keek Pigeons tegen een behoorlijke achterstand aan, die ze in het laatste kwart wegpoetste, om vervolgens vlak voor het einde van de wedstrijd de winnende voorsprong te nemen.

Alleen miste Trajanum, anders dan Sphinx, niet in de allerlaatste seconden de kans om nog op gelijke hoogte te komen. Twee verlengingen waren nodig voordat de winnaar bekend werd. In de eerste was Pigeons niet koelbloedig genoeg om een bijna zekere winst uit te spelen. Opnieuw kwam Trajanum op het laatste moment langszij. In de tweede verlenging bleek Trajanum de Houdini-act beter in de vingers te hebben.

Eindstand: 73-78

De goede lezer kan de conclusie zelf wel trekken. De Pigeons ook en dat laten ze vast en zeker zien in de volgende wedstrijd op 12 maart bij Pluto in Wageningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *