Mooie winst Pigeons

Bij winst gaat het niet altijd alleen om punten. Vorige week wist Pigeons een mindere wedstrijd toch winnend afsluiten door met elkaar en voor elkaar alles te geven. In het goede gevoel over het optreden als team zat de grootste winst. Want met elkaar waren de heren het er wel over eens dat het spel beter had gekund. Hadden ze slimmer gespeeld en in de afronding scherper geweest dan was de wedstrijd waarschijnlijk al bij de rust beslist en niet pas in de laatste seconden. Dat het beter kan liet het team zien in de uitwedstrijd tegen Joy-M. Een gemotiveerd Pigeons zette de sterke tegenstander met bijna speels gemak opzij. Na het eindsignaal was speler-coach Amr Ghrayyeb dan ook vol lof over zijn team. De driepunters van Jonathan Paans en Daniel Span de mooie acties van debutant Arjan Welle en de altijd sterke man Erik Seegers. Ook was Niek Nass met zijn ruim 40 lentes jong een zeer sterke speller met prachtige acties. Guido Mahler heft aan aantal mooie fast breaks gelopen en player coach Amr Grayyeb heeft ook weer laten zien dat hij niet te stoppen is is onder het bord.   Alle spelers hadden zich van de beste kant laten zien en speelden als een hecht team. Ook als de toeschouwers het hadden mogen zeggen dan waren Daniël Span, Niek Nass, Guido Mahler, Erik Seegers, Twan Kuipers, Jonathan Paans, debutant Arjan Welle en natuurlijk ook Amr Ghrayyeb, allemaal man-of-the-match. Een kleine selectie, maar een grote prestatie. Eindstand: 64-90.

Dat een hecht team ook wel eens kan verliezen ervoer Heren 2 uit tegen Pluto. In de vorige wedstrijd dwongen de heren het ongeslagen Tower Jumpers nog tot het uiterste te gaan. Dat de nummer 2 met grote cijfers van de nummer 1 had verloren, bleek van geen betekenis.

De beloften van de U18 spelen leuke en spannende wedstrijden. Waar ze in de eerste helft van het seizoen vaker net aan de goede kant van de score zaten, gaan de wedstrijden nu vaker net verloren. Ditmaal was Challenge iets te sterk.

De jongens en meisjes van de U16 zitten in een te sterke poule, maar tegen Rebound uit Harderwijk bleek dat het team niet bij de pakken neer zit en elke wedstrijd de uitdaging aangaat om het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken. Als Pigeons de vele kansen beter had weten te verzilveren, dan had het een heel spannende wedstrijd kunnen worden. Het team groeit en zou binnenkort zo maar voor een verrassing kunnen zorgen.

Bij U14-1 is er de stille hoop dat zij dit seizoen nog voor zo’n verrassing gaan zorgen. Er zijn wedstrijden waarin de spelers laten zien dat het er op een goede dag in zit, maar tegen Ceres lukte het niet echt. De tomeloze inzet en de soms mooie aanvallen bleken niet genoeg om het de tegenstander moeilijk te maken.

Hoe anders vergaat het U14-2. Dat team speelt met twee andere verenigingen om de eerste plaats. Voor de overige tegenstanders is U14-2 te sterk. Ditmaal wonnen de jongens en meisjes eenvoudig van Hanze Stars.

Het mixteam U12 had wat elk team, ook de beste, wel eens overkomt, een wedstrijd waarin niets wil lukken.Tegen Hanze Stars speelde U12 eerder al twee erg spannende wedstrijden, maar ditmaal hadden de Zutphenaren geen tegenstander aan Pigeons. Hoewel de resultaten wisselend waren was weer mooi om te zien dat het bij de spelers toch vooral om het spel gaat en niet om de knikkers. Zo was het dus weer gewoon een goed weekend voor Pigeons.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *