Legendarische Pigeons

Basketbalvereniging Pigeons is legendarisch. Niet alleen bestaat de vereniging al bijna 40 jaar en zijn er hier heuse basketbalsterren grootgebracht. Er is ook een rolstoelbasketbalteam actief. Pigeons ons wheels maakt furore binnen Basketballend Nederland. Iedereen is inmiddels al op de hoogte van het geweldige initiatief van Basketbalvereniging Pigeons en na de de wedstrijd voor Uniek Sporttalent 2017 druppelen de succeswensen vanuit heel Nederland binnen bij de Duivense Basketbalvereniging. Pigeons On Wheels is uiteindelijk met de meeste stemmen (ruim 700) toch niet uitgeroepen tot Uniek Sporttalent 2017. Niettemin verdient het rosltoelbasketbalteam met recht alle egards met deze uitslag.  

Basketbalvereniging Pigeons wil voorbeeld zijn!
Bij Pigeons wordt niet gekeken naar leeftijd, gender, afkomst, een beperking of dat je grote voeten hebt. Iedereen is gelijkwaardig en iedereen moet de mogelijkheid hebben om te sporten en in het geval van Pigeons, om te basketballen. Er spelen nu 150 leden, waarvan vijftien Pigeons on wheels! Het team is volledig onderdeel van de vereniging en dat zie je heel duidelijk terug binnen de club. Alle basketballers helpen mee binnen de vereniging en dragen zorg voor de geweldige sfeer binnen de club.
Alle basketballers, zo ook Pigeons On Wheels, helpen mee tijdens wedstrijden met fluiten, tafelen, zaal opzetten etc. Na de training wordt er vaak gezamenlijk een drankje gedronken in de sportkantine van Triominos en ook dan wordt al snel duidelijk dat alle basketballers gelijkwaardig zijn. Ook bij de verenigingsactiviteiten participeren alle leden en er wordt geen enkel onderscheidt gemaakt bij welk team je speelt.

Het team Pigeons On Wheels bestaat uit kanjers met allen hun eigen verhaal. De aanvoerder van het team is Björn, een basketballer in hart en nieren, die te kampen kreeg met spierdystrofie en reuma. De Pigeons on wheels groeien in hun prestaties met de week en hebben een techniek waar je u tegen zegt. Onder leiding van twee de internationals Dennis de Vries en Jelmer van Brunschot, wordt er twee wekelijks getraind in Triominos en de basketballers worden klaargestoomd om vanaf januari 2018 competitie te kunnen spelen. Rolstoelbasketballend Nederland, THE PIGEONS ARE OUT!

EEN CLUB MET AMBITIE
Pigeons is gestart met een team 18+ rolstoelbasketballers, maar wil komend seizoen zich ook gaan richten op kinderen die willen rolstoelbasketballen.
Zo wordt er vanuit het bestuur en de leden gekeken naar de mogelijkheid tot het verzorgen van clinics bij revalidatiecentra, scholen etc. Want dat is toch uiteindelijk de beste manier om de doelgroep te bereiken!
Dit kan uiteraard alleen slagen met behulp van vrijwilligers en dat is iets waar Pigeons de komende periode ook nog meer op zal inzoomen.
De vereniging groeit, alle leden bij Pigeons steken hun armen uit de mouwen en niemand staat aan de zijlijn.

Mocht je interesse hebben om Pigeons te ondersteunen, je wilt het bestuur versterken, je wilt meehelpen tijdens activiteiten of je wilt komen basketballen bij de gezelligste verneiging van de Liemers, stuur dan een mailtje naar info@depigeons.nl of ga naar de website www.depigeons.nl voor meer informatie over deze geweldige Basketbalvereniging!

SAMEN ZIJN WIJ PIGEONS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *