Joy-M te sterk voor Pigeons

Heren 1
De ene wedstrijd is de andere niet. Dat geldt ook voor de tegenstander. Twee weken terug versloeg Pigeons met veel passie Joy-M 1. Het team uit Malden dacht zicht zich toen onverslaanbaar, omdat een aantal spelers van Joy-M 2 meededen, en stond dat team niet fier bovenaan? Deze week trad Pigeons aan tegen Joy-M 2, dat vanaf het begin liet merken, dat een gewaarschuwd team voor twee telt. De spelers zouden zich niet nog eens de kaas van  het brood laten eten. Al helemaal als ze met winst kampioen zouden zijn.

Het door ziekte en blessures wat gehavende Pigeons legde het gemotiveerde Joy-M 2 geen strobreed in de weg. Waar in eerdere wedstrijden tegenslag aanleiding was om nog een paar stappen extra te zetten en er weer bovenop te komen door voor elke meter te knokken, vloeide in deze wedstrijd de energie juist langzaam maar zeker weg. Het liep niet lekker en dat werd beslist niet beter toen Jonathan Paans met een blessure uitviel. Belofte Liam Brouwer bleek een goede en onvermoeibare vervanger, maar het lukte hem niet Pigeons nog op stoom te krijgen. Dat had de wedstrijd alleen aantrekkelijker kunnen maken, want Joy-M had de winst toch wel naar zich toegetrokken. De ploeg liet met goed spel zien dat zij de terechte kampioenen zijn. En de kampioenswedstrijd met 30 punten verschil winnen tegen Pigeons is natuurlijk een mooie bekroning. Al denkt Pigeons daar vanzelfsprekend heel anders over.

Zondag 10 april is om 14:45 BeCeGe uit Doetinchem de volgende tegenstander in Triominos. Dan zal Pigeons laten zien dat het ook anders kan.

Jeugd
Ook de ene wedstrijddag is de andere niet. Het kan verkeren. Behaalde twee weken terug bijna elk team een dikke overwinning, deze week ging bijna elk team zwaar door het stof. Wat niet lag aan het enthousiasme en inzet van Pigeons. De beloften (JU-20) waren niet eens zoveel minder dan Tower Jumpers, alleen wist de tegenstander de bal veel eenvoudiger door de basket te krijgen. Vooral het gemak waarmee één van de Tower Jumpers driepunters scoorde was opmerkelijk.

De jeugd tot 14 jaar wist er voor zichzelf nog een leuke wedstrijd van te maken, al was de ploeg volledig kansloos tegen het erg sterke Batouwe. Het plezier waarmee Pigeons de wedstrijd speelde bracht de gestructureerde spelende tegenstander af en toe zelfs behoorlijk in de war.

De jeugd onder de U12 redde de eer van Pigeons met een klinkende overwinning op Pluto in Wageningen. Coach David Elbers was vol lof over het sterke samenspel en teamgevoel van zijn ploeg.

De jeugd tot 10 jaar had een toernooi bij buren Arnhem Eagles. Zoals altijd waren er weer alleen maar winnaars, al scoorde de tegenstanders dit keer in elk wedstrijdje meer punten dan Pigeons.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *