Stem op Taco als Clubheld 2017 – De Gelderlander

Mooi artikel van De Gelderland over Taco als clubheld van Pigeons.

Vergeet niet om op Taco te stemmen als clubheld 2017. Dat kan je op doen via deze link!

Lees het originele artikel hier of lees een beknopte versie hieronder.

Clubhelden
Sommige vrijwilligers zijn al decennia actief, anderen een paar jaar. Tot die laatste categorie behoort voorzitter Taco Jansen, maar wat de preses sindsdien presteert, is buitengewoon. ,,Ik ben twee keer eerder gevraagd in het bestuur van Pigeons plaats te nemen, maar zowel in 2013 als 2015 heb ik dat niet gedaan’’, zegt de nu 38-jarige Jansen. ,,In 2015 was de situatie anders. Als ik er toen niet was ingestapt, was de club ter ziele gegaan.’’

Pigeons stond aan de rand van de afgrond, maar twee jaar later floreert de club op alle fronten. ,,Als een van de eerste doelen hadden we ons gesteld ons ledenaantal van 70 te verdubbelen. Dat is gelukt, we zitten nu op 150’’, klinkt het met gepaste trots. ,,Ik doe dat trouwens niet alleen, we hebben veel enthousiaste vrijwilligers, en in het bestuur zitten met onder anderen Agnieszka Freij en Michiel Scholten ook mensen die heel veel doen.’’

Rolstoelteam
Jansen speelde in zijn jeugd bij Bassketiers’71 in Zevenaar, en is sinds 1998 lid bij Pigeons. ,,We zijn nu bezig een damesteam in competitieverband te krijgen en kennen sinds kort ook een rolstoelbasketbalteam bij Pigeons. Dat laatste was een van mijn persoonlijke doelen.”

De preses, in het dagelijks leven actief voor gemeenten op het gebied van jeugdhulpverlening en WMO, houdt ervan mensen te helpen. “Dat doe ik ook bij de club. Ik wil graag overal van afweten en naast dat ik zelf nog in Heren 2 speel, fluit ik wedstrijden, hou ik me bezig met het binnenhalen van sponsors, vergaderen we en probeer ik mensen te helpen. Dat kan inhoudelijk zijn of door ze enthousiast te maken voor een activiteit of taak binnen de club.”

Knettergek
Er gaat voor de voorzitter veel tijd in zijn hobby zitten. ,,Mijn vriendin wordt er weleens knettergek van, zit ik weer aan de telefoon”, bekent Jansen. ,,Maar ik kan dit ook doen dankzij haar, ze ziet hoeveel plezier en energie het me oplevert. Ze houdt me wel met beide beentjes op de grond”, erkent de besturende 1.93 lange forward. Jansen is ook een van de initiatiefnemers van BAL, hetgeen staat voor Basketbal Achterhoek Liemers. ,,Dat is een samenwerkingsverband om te kijken hoe we elkaar als clubs kunnen versterken.”
Jansen is vereerd met de nominatie, wil meteen alles van de Clubheldenactie weten. Toch kan hij niet nalaten niet zichzelf, maar zijn club een laatste pluim te geven. ,,Weet je dat Pigeons ook sociaal-maatschappelijk goed bezig is? Voor onze Surinaamse basketbalvrienden van Ballers Club Wanica hebben we kleding ingezameld. Onlangs ging de eerste zending naar hen toe. Schitterend toch?’’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *