Heren 1 verliest onnodig – Heren 2 blijft nummer 1

In een competitie zijn de punten tegen de directe concurrent de belangrijkste. Als bijna hekkensluiter tegen de koploper een uitstekende wedstrijd spelen is mooi, maar wil je een plaats stijgen op de ranglijst dan moet je in de eerste plaats winnen van de ploeg die net boven je staat. Deze regel bleek bij Pigeons niet goed tussen de oren zitten. Had Pigeons de stijgende lijn kunnen vasthouden dan was het appeltje-eitje geweest. Juist tegen het eveneens laag geklasseerde Limit Stars kon Pigeons niet het beste uit zichzelf naar boven halen. Aan motivatie en inzet leek het de ploeg niet te ontbreken, aan nauwkeurigheid des te meer. Veel opgelegde kansen gingen mis en veel passes kon Limit Stars te eenvoudig onderscheppen. In het derde kwart gaf Pigeons de punten Limit Stars zelfs bijna cadeau zonder zelf één keer te scoren. Het is een kwaliteit van Limit Stars te noemen dat zij de fouten bij Pigeons wisten af te dwingen. Toch zou het Pigeons van de voorgaande wedstrijden een mooie stap op de ranglijst hebben gemaakt. Met in het achterhoofd de wetenschap dat Pigeons het echt wel kan zeggen we nu dan maar volgende keer beter. Eindstand: 55-66.

Appeltje-eitje, Heren 2 was vooraf al wel zeker over de uitslag tegen BeCeGe uit Doetinchem. Dat de winterkampioen ook tegen laagvliegers bij de les moet blijven werd bijna pijnlijk duidelijk. In de eerste helft nam Pigeons wel een kleine voorsprong, maar echt uitlopen wilde niet lukken. Dat gebeurde pas in het derde kwart. Veilig? Dus niet, want in het vierde kwart gaven de heren de wedstrijd bijna weg. Wat mis kon gaan ging mis en Heren 2 mocht van geluk spreken dat BeCeGe in de laatste minuut de beslissende tweepunter niet wist te scoren. Met nog seconden op de klok maakte BeCeGe in de jacht op die winnende treffer een vijfde en een zesde teamfout. Uit de daarop volgende vier strafworpen wist Pigeons tot grote opluchting drie maal te scoren. Het algehele kampioenschap is nog ver weg, maar Heren 2 heeft het nog helemaal in eigen hand.

De beloften U18 volgden het scenario van Heren 1. Tegen het gelijkwaardige, misschien wel mindere, BCE ’78 wilden de jongens teveel en te snel. Met iets meer rust en overleg had U18 de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Nu ging BCE ’78 met de punten naar huis. Eindstand: 23-35. De jongens en meisjes van U16 deden het beter tegen Basketiers. Net iets beter wist de ploeg met veel inzet een voorsprong regelmatig uit te bouwen en de leuke wedstrijd met 49-38 te winnen.

De jongens en meisjes van U14 leken op een eenvoudige overwinning af te stevenen. Na de rust keerde het beeld van de wedstrijd en was het tegenstander Arnhem Eagles die het voortouw nam. Anders dan bij Heren 2 ontsnapte U14 niet op het laatste moment. Het geluk lag bij de Arnhem Eagles dat vleugels kreeg en heel knap met 38-44 won.

De U12 steeg in een aantal wedstrijden tot grote hoogten, maar niet tegen Basketiers. Het leek wel of de spelers eerst wakker moesten worden. Toen dat gebeurde was het eigenlijk al te laat en kon Pigeons alleen nog achter de feiten aan lopen. Of Pigeons had kunnen winnen als het gelijk bij de les was geweest is de vraag, want één van de feiten was het verschil in lengte. Pigeons was letterlijk een maatje te klein.