Grootste Regionale 3×3 Basketbaltoernooi

Afgelopen zaterdag heeft Basketbalvereniging Pigeons een groot 3×3 Basketbaltoernooi gehost. Het toernooi is tot stand gekomen in ons nieuw samenwerkingsverband BAL/ Basketbal Achterhoel en Liemers. Dit is een intiatief van alle basketbalverenigingen in de Achterhoek en de Liemers die besloten hebben om de krachten te bundelen door regionaal samen te gaan werken. Zo zijn wij al een regionale Trainingscursus begonnen en afgelopen zaterdag hebben wij voor het eerst het grootste Regionale 3×3 Basketbaltoernooi georganiseerd.
Maar liefst 21 team hebben zich voor het toernooi ingeschreven en met ruim 100 basketballers is zaterdag de hele dag in Triominos gebasketbald. Er waren uiteindelijk 3 pouls met teams, varierend in de leeftijd van 12 tot 40jaar. De basketballers kwamen van PIGEONS, BASKETIERS, DEDEIN, BECEGE, GIVE AND GO, HANZE STARS, EN PYTHEAS
Om 10.00 werd de dag geopend door de voorzitter van Basketbalvereniging Pigeons, Taco Jansen, die iedereen verwelkomde in het prachtige sportcentrum en tevens thuisbasis van Pigeons, Triominos. Samen met secretaris – vice-voorzitter Michiel Scholten en algemeen bestuurslid Agnieszka Freij werden alle basketballers verdeeld over de zes velden om daar te strijden tegen de andere teams. Met veel plezier en sportieve strijd hebben alle teams laten zien hoe geweldig de sport basketbal is!
Veel basketbaltalenten waren aanwezig. Talenten die met gemak mee kunnen komen met het Europees kampioenschap dat 7 t/m 9 juli wordt georganiseerd in Amsterdam https://www.basketball.nl/3×3
Aan het eind van deze prachtige Basketbaldag waren er alleen maar winnaars en onder het genot van een hapje en een drankje werden in de sportkantine van Triominos alle basketballers gehuldigd door middel van bronzen, zilveren en gouden medailles en uiteraard was er voor iedere poulwinnaar een fel begeerde TeamBeker. Volgend jaar zal het 3×3 Basketbaltoernooi vast en zeker worden herhaald. Dan met nog meer  teams uit de Regio Achterhoek en Liemers!
Basketbal leeft in de Regio!
Foto’s van het Toernooi kan iedereen terugvinden op de facebooksite van Pigeons:  facebook.com/Pigeons-Basketbal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *