Flitsende start redt Pigeons

De wedstrijdverslagen van het weekend van 19-20 maart 2016:

Heren 1
De mooie winst tegen Pluto was duidelijk een waarschuwing voor Joy-M. De verenging uit Malden, die met twee teams in de top (eerste en derde) van het klassement staat, besloot voor de wedstrijd tegen Pigeons het tweede team te versterken met spelers uit het eerste. Duidelijk te zelfverzekerd liet de ploeg zich in het eerste kwart volledig overspelen door Pigeons. Toen ze in de 6e minuut eindelijk tot een score kwam stond Pigeons al op een ruime voorsprong. Onder leiding van Niek Kuiper ging de bal bij Pigeons de bal snel rond, waren er veel onderscheppingen en snelle uitvallen die Joy-M het nakijken gaven. Vanaf het tweede kwart kwam Joy-M steeds meer in de wedstrijd en werd de marge langzaam maar zeker kleiner. De ploeg liet toen zien niet voor niets boven in het klassement te staan. Pigeons kreeg het zwaar te verduren en moest alle zeilen bij zetten om Joy-M van zich af te houden. Op de moeilijkste momenten bleek het werk van de verdedigers onder de basket goud waard. Bijna alle rebounds waren voor de sterk spelende Kevin Dusseldorp, Erik Seegers en Sander Jacobs. Daarbij hielden de aanvallers voldoende het hoofd koel om de kansen die ze kregen te benutten. Zo scoorden Martijn Meijer en Bertram ter Bogt regelmatig driepunters die Pigeons op de juiste momenten weer wat lucht gaven. Aan het eind van de wedstrijd was er voor Joy-M nog steeds zicht op een overwinning. Met de spanning werd het spel toen ook grimmiger: veel fouten, onnodig commentaar op de scheidsrechters en zelfs een diskwalificatie van een Joy-M-speler. Het was een smet op de overwinning van Pigeons, die zwaarbevochten was, maar waarop welbeschouwd niets op af te dingen viel.
Eindstand: 58-53.

H12203-1 H12203-2 H12203-3 H12203-4 H12203-5 H12203-6

Jeugd
Ook met de jeugd behaalde Pigeons mooie resultaten. De U12 en U20 hadden beiden een leuke trainingsmiddag, want beide teams walsten over hun tegenstander, respectievelijk VDV en BCE ’78.

U122203-1 U122203-2 U122203-3 U122203-4 U122203-5 U122203-6

Moeilijker had U14 het tegen lijstaanvoerder BeCeGe. In Doetinchem verweerde het team zich kranig, maar moest het toch duidelijk de meerdere erkennen in de gestructureerd spelende koploper. Dat de winst veel lager uitviel dan BeCeGe dit seizoen gewend is, kwam door de niet te stuiten inzet van onder meer Siebe Gerritsen, Beau van den Brink, Joshua Bougie en Mirre Slot. Daarbij kreeg BeCeGe geen vat op Dylan Sanders die maar liefst 26 punten wist te scoren.

De U10 speelde een leuk toernooi bij goede buur Basketiers in Zevenaar. Met veel enthousiasme wist het team twee van de drie wedstrijdjes winnend af te sluiten. Altijd leuk om te zien is het plezier van de jongste jeugd.

Op zaterdag 2 april zijn de volgende wedstrijden en spelen U14 en U20 om 18:00 in Triominos.