“Duivenpost” – Mooie winst Pigeons

Afgelopen weekend was het weer een goed weekend voor ons. Zowel de JU20 als Heren 1 mochten in eigen huis hun basketbalkunsten laten zien!
H1
In de competitie zijn de belangrijkste wedstrijden die tegen de directe concurrent. Voor Arno van Manen was het ook een bijzondere wedstrijd. Hij kwam in de winterstop over van Black Stars en mocht bij zijn debuut gelijk tegen zijn oude club aantreden. In punten stond Black Stars net onder Pigeons en dat wilde de thuisploeg natuurlijk graag zo houden. De eerste minuten was dat niet te merken, want Black Stars kreeg alle ruimte om op voorsprong te komen. Pas toen Bertram ter Bogt één van zijn befaamde driepunters scoorde begon het bij Pigeons te lopen. Nog in het eerste kwart wisten de mannen langszij en zelfs op voorsprong te komen. Daarna bleken de ploegen niet veel voor elkaar onder te doen en was het een gelijke strijd als Pigeons niet veel trefzekerder was geweest. Black Stars miste veel kansen waar Pigeons die wel benutte. De thuisploeg beleefde een mindere fase, nadat Jochem van Leur, die een goede wedstrijd speelde, bij een ongelukkige actie zijn hand zwaar blesseerde en naar het ziekenhuis moest. Tot het laatste kwart was de voorsprong van Pigeons wat flatteus en leek het alsof het met de wedstrijd nog alle kanten op zou kunnen. Maar in de verwoede poging om de achterstand goed te maken liet Black Stars in het laatste kwart veel ruimte voor counters van Pigeons, die daardoor snel konden uitlopen. De spelers van de Pigeons kregen toen ook vleugels, want diverse acties en scores van onder meer Kevin Dusseldorp, Casper Vogelaar en natuurlijk topscoorder Erik Seegers waren onnavolgbaar. Zo speelde Pigeons zich naar een mooie en verdiende overwinning: 63-42. Zo blijft Pigeons ook goed meedoen in de subtop van de 3e klasse.JU20
De beloftes van Pigeons, de jeugd tot 20 jaar, deden het daarna ook goed tegen het sterke Challenge, maar moesten in het laatste kwart toch het hoofd buigen. Het verloop van de wedstrijd was vergelijkbaar met dat van Heren 1, alleen stonden de beloftes aan de verkeerde kant van de score. De druk op de tegenstanders leverde in het laatste kwart veel counterpunten op voor Challenge, dat daardoor uitliep en uiteindelijk met 44-57 wist te winnen. Toch kunnen de beloftes van Pigeons terugkijken op een goede wedstrijd met veel waardering van het publiek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *