“Duivenpost” – Jeugd Pigeons goed bezig!

Artikel geschreven door onze voorzitter Taco in de Duivenpost:

Jeugd Pigeons goed bezig!

De vier jeugdteams van de Pigeons die zaterdag in actie kwamen lieten zich van de beste kant zien. De jeugd tot 12 jaar legde het tactisch en technisch sterke Arnhem Eagles het vuur aan de schenen. De Pigeons keek al snel tegen grote achterstand aan, maar met veel inzet en enthousiasme vocht het team zich terug in de wedstrijd. Net toen het er tegen het eind van de wedstrijd naar uit zag dat de Pigeons op gelijke hoogte zouden komen, wisten de ondertussen peentjes zwetende Arnhem Eagles toch nog het verschil te maken. Terecht stelde coach Jonathan Paans dat zijn team een prachtige prestatie had geleverd. Eindstand 29-47.

Ook coach Jeoffrey Sanders kon tevreden terugkijken op de wedstrijd van zijn team. De jeugd tot 14 jaar troefde de wel erg kleine selectie van de Flip Stars op alle fronten af door goed samen te spelen. De Flip Stars liet met vijf spelers zo nu en dan toch erg mooi basketbal zien. Ondanks de ontstane achterstand vochten de Flip Stars uit Tiel hard om de wedstrijd toch nog naar hun kant te trekken. Niettemin wist de Pigeons jeugd tot 14 jaar de wedstrijd te beslissen in de eindstand 58-28

Voor de jongens tot 16 jaar stond de strijd om de tweede plaats op het programma. In de uitwedstrijd wist de Pigeons met grote moeite nipt te winnen van directe concurrent VUAS. Op en top gemotiveerd trokken de Pigeons in de thuiswedstrijd direct fel van leer. Met scherp verdedigen en vloeiende aanvallen zette de Pigeons de club uit Dronten al in het eerste kwart al op een niet meer in te halen achterstand. Met bij vlagen prachtig basketbal wist de Pigeons het publiek op de banken te krijgen. Pas toen de Pigeons in het laatste kwart de teugels vierde kon VUAS nog wat terug doen. Coach Andreas Kiele kon toen al lang achterover leunen en genieten van mooie overwinning en zijn belangrijke bijdrage daaraan. Eindstand 60-27.

Andreas verving de vaste coach van het team, Liam Brouwer, die op het zelfde tijdstip in Zevenaar met de heren tot 20 jaar de derby tegen de Basketiers speelde. Ook in die wedstrijd zat de Pigeons direct scherp in de wedstrijd. Na één kwart stond er al een score van 8-25 in het voordeel van de Pigeons op het bord. Met veel flitsende fastbreaks maakte de Pigeons het gat tussen de twee ploegen steeds groter. Pas in het derde kwart leek de Basketiers grip op de Pigeons te krijgen door in zone te gaan verdedigen. Leek, want toen de Pigeons in het laatste kwart weer aanzette en full court press ging spelen liep de ploeg snel uit naar een indrukwekkende eindstand van 96 -34. Voor Jonathan Paans, die ook dit team traint, de tweede wedstrijd dit weekend waar hij eer uit kan halen. De Pigeons kijken met veel voldoening terug op deze zaterdag. Natuurlijk door de resultaten, maar vooral door het enthousiasme en de sportieve inzet van de spelers en de coaches.

2016 01-16 JU20