De kop is eraf…De Pigeons zijn los!

Trainer Amr Ghrayyeb kijkt terug op een wedstrijd waarin zijn heren hebben laten zien hoe er gespeeld moet worden als één team! Pigeons mocht in eigen huis aantreden tegen het doorgaans sterke Joy M uit Malden. De heren van Pigeons waren gebrand op een eerste overwinning en dit was terug te zien in hun spel. Loek Wassink opende de wedstrijd met twee prachtige driepunters. Dit herhaalde hij in de wedstrijd maar liefst met in totaal 7 driepunters. Joy M wist niet waar ze het zoeken moesten tegen de sterke defense van Pigeons. Twan Kuipers had prachtige acties waarbij de tegenstandersgeen antwoord op hadden. Ook Niek Kuipers steelde de show met mooie acties waarbij duidelijk werd dat Pigeons de wedstrijd domineerde. Niels Schmitz was als forward een belangrijke pion van Pigeons, evenals center Jonathan Paans. Onder het bord was center Erik Seegers onverslaanbaar en via de snelle forward Guido Mahler werd het publiek getrakteerd op mooie acties. Daniel Span zorgde dit maal, in plaats van zelf te scoren, voor prachtige assists. Ditzelfde gold voor de forward Renno Brandsma. Helaas was Niek Nass geblesseerd, maar hij keek op de bank toe hoe zijn team met overtuigende cijfers de wedstrijd won met 62 – 44.

Ook Heren 2 heeft ruime cijfers gewonnen afgelopen zaterdag. Pluto uit Wageningen was dit maal de tegenstander van de basketballers uit Duiven. De snelle spelverdeler Jeroen Koning was the man of the match. Met prachtige assists, mooie aanvallen en schitterende schoten, was Koning de Keizer van het veld met ruim 20 punten. Center Kevin Dusseldorp was sterk onder het bord evenals de sterkte forward Martijn Meijer, die naast verschillende scores een prachtige blok liet zien. In het veld wist center Rik Urlings, guard Michael Evers, die koud in het veld stond, vlak voor de buzzer aan te passen en Evers scoorde met een formidabel schot.

De U18 heeft met twee spannende overtimes gewonnen van Challenge uit Beuningen. Levi Veldhuis was wederom de coach die het team wist te motiveren om de gevulde tribune te trakteren op gaaf basketbal!

De U14-2 staan nu bovenaan in de ranglijst. Gisteren kwamen ze thuis met een prachtige overwinning op Hanze stars. Maar liefst met ruim 50 punten verschil gewonnen! Mag U14-2 zich nu al opmaken voor het kampioensfeest? Volgende week mag U14-2 zich opmaken tegen de nummer 1. Dit beloofd een spannende wedstrijd te worden. Kom allen kijken!

Helaas lukte U14-1 en de U16 het helaas weer niet om de winst naar huis te slepen. Ze gingen beide onderuit. U14-1 lukte het uit niet om de winst mee naar huis te nemen. Het sterke Ceres hield de winst in eigen huis. En ook Rebound was te sterk voor de U16 van Pigeons.

22 oktober speelt Heren 1 thuis tegen het sterke Pytheas uit Winterswijk.  Volgende week zaterdag speelt Heren 2 thuis tegen Dedein uit Didam.
Zowel Heren 1 als Heren 2 staan na drie wedstrijden op de zesde plek en dat is een keurige midden plaats. Niettemin zijn de heren van Pigeons gebrand op en plek in de top 3. Dus iedereen mag nog heel wat verwachten van de basketballers van Pigeons!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *