Valse start Heren 1 / Volle winst Heren 2!

De teleurstelling was van zijn gezicht te lezen. Amr Ghrayyeb had zich zijn debuut als coach anders voorgesteld. Zeker omdat zijn ploeg de winst voor het pakken leek te hebben.
Na een stroef begin wist Pigeons voor de rust op een ruime voorsprong te komen. Met goed verdedigen, veel steals, onderscheppingen, snelle breaks en mooie acties overklasten Pigeons tegenstander Challenge, waar voor de rust al het beste van af leek. Niemand die toen kon vermoeden welke onbegrijpelijke terugval Pigeons in het derde kwart zou doormaken. In plaats van de voorsprong rustig uit te bouwen stapelde het team fout op fout. De heren uit Beuningen roken bloed en zogen Pigeons helemaal leeg. In het laatste kwart herstelde Pigeons zich nog wel. De ploeg werkte een grote achterstand weg, kwam vlak voor tijd op gelijke hoogte, maar moest toen het eindsignaal klonk toch nog de meerdere erkennen in Challenge dat won met 49-51. De teleurstelling was te begrijpen, maar wie niet alleen het eindstand keek, zag een Pigeons dat een groot deel van de wedstrijd prima speelde. Wie verder bedenkt dat de subtopper van vorig jaar een klasse hoger speelt en het seizoen opent tegen het sterke Challenge, die ziet vooral dat dit Pigeons een team is om het komend seizoen rekening mee te houden. Een team dat zeker nog de nodige glimlachen op het gezicht van Amr Ghrayyeb zal toveren.

Wie van goede en spannende wedstrijden houdt, was bij Pigeons dit weekend aan het goede adres. Heren 2 en de jongens van JU18 wisten allebei in de laatste minuut de winst naar zich toe te trekken. Bij beide wedstrijden ging het tot het eind gelijk op en leek alleen geluk het verschil te kunnen maken. Het werd koelbloedigheid, want zowel Heren 2 als JU18 gingen op het beslissende moment het best met de spanning om. Heren 2 won met 54-50 van Tower Jumpers en JU18 met 52-47 van VBV.

Ook de jongens en meisjes van het mixteam U12 moesten diep gaan en tot het eind geconcentreerd blijven om het vrijwel (bijna) even sterke Pluto op de knieën te krijgen (34-31).

Het mixteam U14-2 had het een stuk makkelijker. Na de mooie overwinning van vorige week kwam Pigeons opnieuw met een klinkende zege van het veld. Tegen Wyba werd het maar liefst 76-28.

De U14-1 en de U16 hadden het een stuk lastiger. Beide teams moesten diep in het stof bijten. U14-1 verloor met 64-15 en U16 met 61-19. Na twee wedstrijden is al duidelijk dat beide teams zijn ingedeeld in een poule met wel erg sterke tegenstanders. Toch kwamen beide teams positief van het veld, want het ging in deze wedstrijd al veel beter dan in de vorige. De instelling van een echte Pigeon.

Volgende week weer nieuwe wedstrijden en kansen. Heren 1 speelt dan in Zutphen tegen Hanze Stars. U12 en U14-1 zijn in Triominos te zien 14:15. U14-2 speelt om 16:00. Kom dat zien!