Heren 1 zorgt (bijna) voor stunt

Het logo van Pigeons laat een duif zien met een blik in de ogen waarvan zelfs een grote roofvogel terugschrikt. Dat effect had Heren 1 ook op het nog ongeslagen Trajanum. Bij het warmlopen leek de door ziekte en werkverplichtingen wat smalle selectie van Pigeons als vanzelf een prooi voor het grote aantal spelers bij de tegenstander. Maar in de wedstrijd bleken de Nijmegenaren toch beducht voor de Duivenaren. In de keizerstad leek het nieuws doorgedrongen dat Pigeons op dreef was geraakt en wedstrijden tegen de topploegen kon winnen. Ook tegen de nummer één leek dat niet onmogelijk. Was de selectie compleet geweest dan hadden de mannen van Amr Ghrayyeb zeker voor een stunt gezorgd. Net als bij de laatste wedstrijden bleef het ook nu spannend tot in de laatste minuut. Je zou kunnen zeggen dat Pigeons recht op meer had, maar ondanks de strijdlust kon de ploeg het geluk niet afdwingen. Trajanum kwam met de schrik vrij en won met 57-52.

Heren 2 speelde ook al met een smalle selectie en ook al tegen Trajanum. En ook Heren 2 wist niet te winnen, maar hier moest Pigeons leidzaam toezien dat één van de tegenstanders zeer scherp was. Vanuit bijna elke positie wist deze niet te stoppen speler te scoren en heel vaak waren dat driepunters. Het was in het laatste kwart voor Pigeons niet meer bij te benen. Bij elke driepunter tegen moest de ploeg eigenlijk tweemaal scoren. Fraaie aanvallen en mooie acties ten spijt kwam Pigeons daarin net te kort. Uiteindelijk won Trajanum met 62-55.

De kranten stonden vol van het wonder van Barcelona. De voetbalclub uit de gelijknamige stad wist tegen een sterke tegenstander een voor de kenner onoverbrugbare achterstand om te buigen en alsnog te winnen. Sinds zaterdag heeft Duiven zijn eigen wonder. De U18 uit het bijna gelijknamige dorp stond bij de rust op een voor het team ongekende achterstand van 11-30. Wie het gebrek aan concentratie en het matte spel van Pigeons in de eerste helft zag zal zich daarover verbaasd hebben. Wie het, na een wat langere pauze dan normaal, alsnog kon opbrengen om de wedstrijd af te kijken zal nog meer verbaasd zijn geweest. Pigeons was met volle inzet bezig met een inhaalslag. Wat er ook was gebeurd in de rust – waarschijnlijk een donderspeech van coach Levi Veldhuis – BCE ’78 zag de Duivenaren in het derde kwart terugkomen tot tien punten, zonder daar zelf veel tegenover te kunnen zetten. De rollen leken omgedraaid. In het laatste kwart kwam BCE ’78 weer wat tot zichzelf en wist het de voorsprong lang te verdedigen. In de voorlaatste minuut was dat nog vijf punten. Maar Pigeons zat toen in de juiste flow en geloofde er nog in. En met een echt slotoffensief ging de ploeg erop en erover. Vlak voor tijd viel het winnende punt. Achteraf kan je zeggen dat Pigeons het zich deze wedstrijd onnodig moeilijk heeft gemaakt. Tegelijk kan je alleen maar grote bewondering hebben voor de wijze waarop het team zich terug heeft gevochten. Maar kan dat ook niet worden gezegd van het grote Barcelona? Van Pigeons zullen de kranten niet vol staan, maar dat de prestatie in de krant mag is zeker.